GeriSeyahat Yanıklar Köyü nerede nasıl gidilir? Yanıklar Köyü nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yanıklar Köyü nerede nasıl gidilir? Yanıklar Köyü nereye bağlı?

Yanıklar Köyü nerede nasıl gidilir? Yanıklar Köyü nereye bağlı?

Yanıklar köyü, sıklıkla merak edilen yerlerden biridir. Özellikle sıkça merak edilmesinden dolayı da önemli yerler arasındadır. Bu bakımdan Yanıklar köyü nerede öğrenebilir ve buna göre kolaylıkla gidebilirsiniz. Yanıklar Köyü nerede nasıl gidilir? Yanıklar Köyü nereye bağlı detaylarıyla derledik.

Yanıklar Köyü, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir köydür. Muğla ya da Fethiye'den kolay bir şekilde ulaşım sağlanması mümkündür.

Yanıklar Köyü Nerede Nasıl Gidilir?

Yanıklar köyü sakin olmasından dolayı turizm anlamında ilgi gören bir köydür. Bu nedenle de nerede olduğu ve nasıl gidildiği sık sık merak edilmektedir. Yanıklar köyü Göcek geçildikten sonra 15 dakikalık bir mesafe gidince ulaşılan bir köydür. Yanıkla köyü Muğla'ya 125 km, Fethiye'ye ise 15 km bir uzaklıktadır. Fethiye'ye geldikten sonra bir servis ile Yanıklar köyüne gitmek mümkündür. Köyde her türlü sebze yetiştirilmektedir ve aynı zamanda iki adet de göl bulunmaktadır.

Yanıklar köyünde Akgöl ve Katlıç gölleri vardır. Aynı zamanda burada sadece Türkiye'de gelişen Günlük ağacı ormanı da vardır. Son derece geniş olmasından dolayı birçok kişi tarafından bu orman ilgi çekmektedir. Birçok kişi Günlük ağacı ormanına gitmek için Yanıklar köyüne yolculuk etmektedir. Özellikle Muğla ve Fethiye'nin turizm dönemlerindeki yoğunluğundan kaçmak ve kafa dinlemek isteyenler tarafından Yanıklar Köyü tercih edilmektedir. Burada evler ve oteller bulunduğundan konaklama yapmak ve tatil yapmak mümkündür. Fethiye'ye yakın olmasından dolayı Yanıklar köyünde konaklamak ve gün içinde Muğla ya da Fethiye'de gezintiye çıkmak mümkündür.

Yanıklar Köyü Nereye Bağlı?

Yanıklar köyü birçok kişi tarafından ilgi gören bölgelerden biridir. Bu nedenle de nerede olduğu, nasıl gidildiği ve nereye bağlı olduğu sıkça araştırılmaktadır. Doğanın sade olması nedeniyle birçok kişi kalabalıktan uzaklaşmak için Yanıklar köyünü tercih eder. Yanıklar Köyü Muğla'ya 125 km, Fethiye'ye ise 15 km uzaklıkta olan bir köydür. Mahallenin iç kısmından Kargı Çayı geçer ve bu nedenle de turistler tarafından doğal güzellikleri ile ilgi çeker. Yanıklar köyünde birçok sebze yetişmekte ve yetiştirilmektedir. Turfanda sebzeler ve narenciyeler yetiştiğinden doğal yiyecekler de sıklıkla tüketilmektedir.

Mahallede ayrıca yalnızca Türkiye'de yetişen Günlük ağacı ormanı vardır. Doğal bir şekilde kendiliğinden oluşan bir orman olmasından dolayı sık sık ziyaret edilen bir ormandır. Yanıklar köyü Fethiye'ye bağlı bir köydür ve 15 dakika uzaktadır. Dalyan'dan ilerlendiğinde Fethiye'yi geçmek ve sonrasında da yaklaşık 15-20 km gittikten sonra Yanıklar köyüne ulaşım sağlamak mümkündür. Ayrıca Yanıklar köyüne gitmek için Fethiye'den otobüse binmek de mümkündür. Fethiye'den otobüse binerek 15-20 dakika içerisine Yanıklar köyüne gitmek mümkündür. Bölgede konaklama imkanı çok olduğundan birçok kişi sık sık burayı ziyaret ederek şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmaktadır. Kolay bir şekilde ulaşım sağlanmasından dolayı Yanıklar köyü ilgi çeken bir bölge olmaktadır.

 

False