GeriSeyahat Ünlüler Prag yolcusu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ünlüler Prag yolcusu

Ünlüler Prag yolcusu

Prag son zamanlarda dünyanın olduğu kadar Türklerin en çok ilgisini çeken turizm bölgeleri arasında yer alıyor. Artık ‘iki günlük hafta sonu tatilleri’ için tercih edilen Avrupa şehirleri arasında Londra ve Paris’den sonra, Prag üçüncü sırada geliyor.

Türkiye'de yurt dışı turizm şirketleri arasında önemli yeri olan ‘‘Mavera’’ her ay ünlü isimlerinde yer aldığı turlarına devam ediyor. Sanat sosyetesinin ve iş dünyasının ünlü bir çok isminin haftasonları Prag’ı tercihi ettiğini belirten yetkililer önümüzdeki yıllarda, bu Doğu Avrupa şehrinin Londra ve Paris’den bile öncelik kazanmasını bekliyorlar. Haftalık tatil paketlerinin 500 dolar civarından satıldığı Prag turlarına özellikle ailelerin ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Aslında tüm Avrupalılar için Nato'ya yeni giren Çek Cumhuriyeti tarihi, turistlik ve doğal güzellikleri ile tüm dünya ülkeleri arasında önemli yer tutuyor.

‘Küçük Paris’ diye adlandırılan ve aynı zamanda bir müzik şehri olarak kabul edilen Prag, alışveriş fiyatlarının makul rakkamlarda olması yüzünden de oldukça ilgi görüyor. Ancak turizm şirketlerinin yetkilileri özellikle şehrin ‘fotoğraflık görselliğinin’ Türk sanatçıları tarafından apayrı bir sebeple tercih edildiğini söylüyorlar.

Birçok klibin ve dizinin çekiminin artık Prag’da gerçekleşmesi hep bu yüzden olsa gerek. Pop müzik sanatçısı Tarkan'ın bir önceki klibinin çekimleri Prag’da gerçekleşirken önümüzdeki günlerde ise Özcan Deniz ve bir çok ünlü isim bu bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini şarkılarıyla bütünleştirmeye hazırlanıyorlar.

Diğer taraftan iş ve sanat dünyasından da bir çok sima hafta sonu tatillerini geçirmek için özellikle Prag'ı tercih ediyorlar.

Prag'da gece eğlencesinin esasını oluşturan sabaha kadar açık jazz kulüplerinde belki de bu yüzden en fazla Türkçe konuşmalar duyuluyor....



False