GeriSeyahat Ukrayna Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ukrayna Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Ukrayna Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Ukrayna vizesi eğer seyahatler 90 günden kısa olacaksa gerekli değildir. Ukrayna ülkemizden 90 günü aşmamak kaydıysa vize talep etmez. Eğer yolculuk ve seyahat 90 günden uzun sürecekse vize gereklidir. Bunun için Ukrayna konsolosluklarına başvurabilir ve vize çıkarabilirsiniz. Ukrayna vizesinin ne kadar sürede çıktığını ve en erken kaç günde alınabileceğini sizler için derledik.

 Ukrayna vizesi normal başvurularda 7 ile 10 iş günü içinde çıkar. Eğer gerekli bir sebebiniz varsa ya da diplomatik bir görev için Ukrayna'ya gitmeniz gerekiyorsa 5 iş günü içinde çıkan hızlı vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. 

 Ukrayna Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Ukrayna ile Türkiye arasında 17 Şubat 2012 yılında yapılmış olan anlaşmaya göre iki ülkenin vatandaşları ülkelere seyahat esnasında vizeye tabi tutulmaz. Ukrayna ve Türkiye vatandaşları seyahat yaparken 180 gün içinde 90 günü aşmaması şartı ile vizeden muaftır.

  Türk vatandaşları için geçerli sayılan pasaportlar ise Bordo umumi pasaport, siyah diplomatik pasaport, yeşil hususi pasaport ve gri hizmet pasaportudur. Ukrayna'ya gitmek için vizeye ihtiyaç duyulmaz. Eğer 90 günün üzerinde seyahat yapılacaksa bunun için vize başvuru yapmak gerekir. Pasaportların geçerlilik tarihleri de gidiş ve dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalıdır.

  Ukrayna sınırsız olarak Moldova, Ermenistan, Belarus, Özbekistan, Gürcistan ve Azerbaycan ile vizesiz seyahatlere izin vermektedir. Ukrayna'ya kapıda vize alıp 15 gün süreli seyahat edebilen ülkeler ise Yeni Zelanda, Seyşeller, Palau, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin Halk Cumhuriyeti ve Barbuda'dır. 

 En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Ukrayna ülkemiz vatandaşlarından 2012 senesinden itibaren 90 günü aşmamak kaydıyla vize istemez. Eğer 90 günden daha uzun süreliğine seyahat yapılacaksa elbette vize çıkarmak gerekir. Vize başvurularının bu şartlarda seyahatten en az 3 ay önce yapılması istenir. Vize başvuru formunun hem Türkçe hem de İngilizce bir şekilde hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir. Ayrıca konsolosluk tarafından talep edilen bilgilerin de tutarlı ve doğru olması önemlidir.

  Vize başvuruları sırasında pasaportun 10 yıldan eski olmamasına ve yıpranmamış olmasına da yetkililer tarafından özellikle dikkat edilir. Vize başvurusu için pasaport, vize başvuru formu, 1 adet biyometrik fotoğraf, son 2 aylık banka hesap dökümü, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak gidiş dönüş biletleri, varsa davet mektubu ve faaliyet belgesi gerekir. 

 Ukrayna Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  Ukrayna konsolosluğuna yapılan vize başvuruları en çok 10 iş günü içinde çıkar. Bununla beraber elbette konsoloslukların yoğun olmasına ya da resmi tatillere göre bu süre 30 güne kadar uzayabilir. Bu durumları göz önünde bulundurarak vize başvurunuzu en geç 1 ay önceden yapmanız daha sağlıklı olur. Ukrayna konsolosluklarına hızlı vize için de ayrıca başvurabilirsiniz. Geçerli bir neden olduğunda ya da diplomatik bir görev için gerektiğinde vizelerin hızlı bir şekilde en geç 5 iş günü içinde çıkması mümkündür. 

False