GeriSeyahat Ukrayna Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Ukrayna'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ukrayna Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Ukrayna'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Ukrayna Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Ukrayna'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Türkiye'den Avrupa'ya yapılacak olan ziyaretler birçok farklı ülkeyi kapsamaktadır. Bunlar içerisinde Ukrayna da yer alır. Peki, Ukrayna vize istiyor mu? Türkiye'den Ukrayna'ya seyahat için vize almak gerekiyor mu tüm detayları ile derledik.

Ukrayna Türkiye üzerinden en çok ziyaret edilen ülkeler içerisinde yer almaktadır. Elbette bunu birçok farklı sebebi olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle Türkiye yakın olması ile beraber güzel bir yurt dışı seyahati yapma imkanı sağlar. Aynı zamanda tarihi ve kültürel yapısı ile sevilen ülkeler içerisinde yer alır.

Ukrayna Vize İstiyor mu?

En çok merak edilen konular içerisinde Ukrayna’ya gitmek için vize almak gerekip gerekmediğidir. Bu doğrultuda Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında imzalamış olan bir vize muafiyeti bulunmaktadır. Böylece yeni T.C. kimlik kartı ile birlikte ayrıca isteğe bağlı geçerli pasaport dahilinde Ukrayna'ya gitmek mümkün. Yani oraya gitmek için herhangi bir vize gerekmiyor. Direkt olarak yapılacak uçuş ile beraber Ukrayna'ya geçiş gerçekleşir.

Türkiye'den Ukrayna'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Ukrayna'ya seyahat için vize almak gerekiyor mu en merak edilen konulardan biridir. Özellikle Türkiye yakın olması ile beraber farklı amaçlar doğrultusunda en çok ziyaret eden ülkeler içerisinde gelir. Bu doğrultuda herhangi bir şekilde vize almadan Ukrayna'yı ziyaret etmek mümkündür. Çünkü Türk hükümeti ile Ukrayna hükümetleri arasında vize muafiyeti bulunmaktadır. Bu muafiyet sayesinde yeni çip üzerinden elde edilmiş T.C. kimlik ile birlikte Ukrayna'ya gitmek mümkün.

Türkiye'den Ukrayna'ya Vizesiz Seyahat

Türkiye üzerinden Ukrayna'ya tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizesiz olarak seyahat etme hakkına sahiptir. Vize muafiyeti olması ile beraber iki ülke arasında rahatlıkla seyahat imkanı bulunuyor. Bu durum Turistik amaçlı ya da iş ve benzeri gibi durumlar için gerçekleşebilir.

False