GeriSeyahat Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Aile birleşimi vizesi aile bireylerinin birleşmesini sağlamaktadır. Ukrayna'da yasal olarak ikamet eden aile bireylerinin birleşimi için aile birleşimi vizesi olan D tipi vize gerekmektedir. Bu vizeyi almak istenen kişiler evraklarını hazırlayıp başvuru yapmaktadır. Peki Ukrayna aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? İşte Ukrayna aile birleşimi vizesi hakkında merak edilenleri derledik.

Ukrayna sınırları içerisinde 90 günden fazla kalma hakkı tanıyan aile birleşimi vizesi için bazı prosedürlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Ayrıca Aile bireylerinden birisinin Ukrayna'da yasal olarak ikamet etmesi de gerekmektedir. 

 Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Ukrayna aile birleşimi vizesine başvuracak kişinin Ukrayna'da yasal ikamet etmekte olan birisi ile en az 2 yıl evli olması durumunda bu vize kapsamında oturma hakkı verilmektedir. Aile birleşimi vizesi başvuruları Ukrayna Konsolosluğunda yapılmaktadır. Vize başvurusu yapılırken dikkat edilecek adımlar şunlardır: 

 - Gerekli evraklar ve belgeler eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır.

 - Ukrayna Konsolosluğundan e posta ya da telefon aracılığı ile randevu alınmalıdır.

 - Biyometri bilgileri ve toplanan evraklar randevu tarihinde konsolosluğa teslim edilmelidir.

 - Aile birleşimi vizesi ücreti ödenmelidir.

 - Bu işlemlerin ardından sonuçlanması beklenmelidir. 

 Ukrayna Aile Birleşimi Vizesi Ne Zaman Çıkar? 

 Vize başvurularından sonra vatandaşlar sonuçlanmalarını beklemektedir. Ukrayna aile birleşimi vizesinde ise ortalama 20 takvim günü beklenmektedir. Bazı durumlarda ise ek kontroller gerekir. Ek kontroller sebebiyle sonuçlanması 30 iş gününe kadar uzayabilmektedir. Sonuçlar ise vatandaşlara başvuru yapılan kurum tarafından bildirilmektedir. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Ukrayna aile birleşimi vizesinde vatandaşların şu evrakları eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir: 

 - Son 10 yıl içerisinde alınmış olan pasaport, pasaportun en az 2 sayfasının boş olması ve en az 6 ay daha geçerliliğin devam etmesi gerekir. 

 - Yüz ifadesini net gösteren, 35 mm genişliğe sahip, 45 mm yüksekliğe sahip, arka fonu beyaz, biyometrik ölçülere uygun 2 adet fotoğraf gerekir.

  - Nüfus Müdürlüğü tarafından onaylanmış olan kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi belgeler arasında yer almalıdır.

  - Vatandaşların eksiksiz olarak doldurduğu, ıslak imzası bulunan vize başvuru formu başvuru dosyasının içerisinde yer almalıdır.

  - Ukrayna'da kalınan süre boyunca masrafların nasıl karşılanacağını gösteren belge, son 2 aylık hesap hareketini gösteren hesap dökümü dosyanın içerisinde yer almalıdır.

  - Seyahat Sigortası poliçesinin başvuru evrakları arasında bulunmalıdır. Seyahat sigortasının Ukrayna'da geçerli olması ve tıbbi acil veya ölüm olması durumunda en az 30.000 Euro tutarında geri dönüşü kapsadığını göstermelidir.

  - Vize başvurusunda bulunacak kişiler evli ise evlilik akdinin tercümesi gerekli dosyalar arasında mutlaka bulunmalıdır. 

 - Vize başvurusu yapacak kişi evli ise aile cüzdanı istenen belgeler arasında yer almaktadır. 

 - Vize başvurusunda bulunacak çocuk reşit değil ise Doğum Kayıt Örneği başvuru dosyasında istenmektedir. 

False