Uçak bileti alırken nelere dikkat etmeli

Güncelleme Tarihi:

Uçak bileti alırken nelere dikkat etmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 17:21

Karşılaştırma fırsatı tanıyarak bilet satın almak ve en uygun fiyat seçeneklerini yakalamak için en uygun yöntem uçak biletini internet üzerinden satın almak. Hem havayolu şirketlerinin internet sitelerini hem de karşılaştırmalı fiyat opsiyonlarını gösteren siteleri kullanabilirsiniz. Tabii bunlar arasında seçim yaparken de dikkat etmeniz gereken detaylar var.

Haberin Devamı

 

SON DAKİKAYA KALMAYIN

Seyahat planlamalarınızı ne kadar erken yaparsanız o kadar iyi. Son dakikaya kalan bilet alımlarında yüksek fiyat şoku yaşamamak için en iyisi mi erken davranın. Hatta kararınızı tam olarak vermediyseniz rezervasyonla bileti garanti altına alabilir, sonra da size tanınan rezervasyon süresi içinde kararınızı verebilirsiniz.

GÜN VE SAATE DİKKAT

Evet gelelim en önemli konulardan birine, kontrol. Aman dikkat, bileti hangi havaalanından kalkan uçaktan aldığınıza, doğru gün ve saatleri seçip seçmediğinize çok dikkat edin. Özellikle birkaç havaalanının olduğu şehirlerde yanlış havaalanına gittiği için uçağı kaçıran insanlara ait hikayeleri duymuyor değiliz.

GİDİŞ-DÖNÜŞ DAHA AVANTAJLI

Bilet fiyatlandırması yapılırken her zaman gidiş-dönüş iki yönlü almak fiyat avantajı yaratır. Ayrıca firmaların yaptığı kampanyaları takip etmenizi de öneririz. Bazen hiç aklınızda yokken sırf iyi bir kampanya yakalamak bile size seyahat etmek için ilham verebilir.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ÖNEMLİ

Malum kredi kartı ile alışveriş yaptığımız için en önemli konulardan biri de güvenlik. Bu nedenle önerimiz kesinlikle 3D güvenlik seçeneği olan internet sitelerini kullanmanız. Ayrıca Türkiye’den alışveriş yaptığınız sitenin TÜRSAB üyesi olup olmadığını da kontrol etmeniz güvenlik açısından sizi doğru yönlendirecektir.

LifePinner tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!