GeriSeyahat Türkiye'nin ilk gezgini: Barış Manço
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin ilk gezgini: Barış Manço

Türkiye'nin ilk gezgini: Barış Manço

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da iz bırakan ve çok sevilen Barış Manço, aynı zamanda bir gezgindi. Türkiye’nin ilk gezgini denmesinin sebebi ise ‘Dönence Dünya Turu’ programı ile döneminde dünyayı en fazla dolaşan Türk vatandaşı olmasıydı. İşte Barış Manço’nun gezgin yüzü...

Dünyada birçok ülkede izlerini bırakan Barış Manço, gezgin özelliğiyle gençlerin ilham kaynağı oldu. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan Barış Manço, uzun saçıyla, meşhur yüzükleriyle, birbirinden eğlenceli şarkılarıyla genç, yaşlı, çocuk herkesin beğenisini topladı. Bizler Manço'yu besteci, şarkı sözü yazarı, yazar, müzisyen ve ses sanatçısı olarak biliriz, fakat o aynı zamanda bir gezgin.

Türkiyenin ilk gezgini: Barış Manço

Dünya Turu Programı

Türkiyenin ilk gezgini: Barış Manço

Barış Manço, gezi belgeseli Dönence Dünya Turu programıyla tam 150 ülkeye gitti ve 500 bin km'den fazla yol katetti. Yaşadığı zaman diliminde dünyada en fazla ülkeyi dolaşan Türk vatandaşı oldu. Ekibiyle birlikte her hafta farklı bir ülkeye gider, o ülkenin kültürünü, tarihini kendine has üslubuyla anlatırdı. Barış Manço, gittiği ülkeler ve şehirler hakkında verdiği bilgilerle izleyicilerini bilinçlendirdi ve yıllarca Türk izleyicisinin dünyaya açılan penceresi oldu.

Gençlerin İlham Kaynağı

Türkiyenin ilk gezgini: Barış Manço

Yüzlerce genci yollara düşüren, gezme, araştırma, farklı kültürleri tanıma aşkını ateşleyen isimdir Barış Manço. Gezgin yanıyla o dönem gençlerinin ve hatta günümüz gençlerinin ilham kaynağı oldu.

Gezerken okuyan bilir

Türkiyenin ilk gezgini: Barış Manço

Bitmek bilmeyen tartışma... 'Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?' Belki saatlerce tartışıp işin içinden çıkamadığımız bu soruya en güzel cevap Barış Manço'dan: “Gezerken okuyan bilir.”



Buraları görmeden "Türkiye'de yaşıyorum" demeyin

Skyscanner’ın aşağıdaki arama motorunu kullanarak istediğiniz yere en ucuz uçak biletini bulabilirsiniz. Hemen uçak bileti arayın! 

 

False