GeriSeyahat Tisan koyu nerede, nereye bağlı? Tisan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tisan koyu nerede, nereye bağlı? Tisan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tisan koyu nerede, nereye bağlı? Tisan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tisan koyu, sıklıkla merak edilen koylardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da oldukça önemli koylar arasındadır. Bu bakımdan Tisan koyu nerede öğrenebilir ve kolaylıkla gidebilirsiniz. Tisan koyu nerede? Nereye bağlı? Tisan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detayları ile derledik.

Tisan koyu, Mersin ilinin Silifke ilçesine bağlı bir koydur. Tisan koyu Akdeniz'de yer alan bir yarımada olarak bilinmektedir.

 Tisan Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Tisan koyu Mersin Silifke'de bulunan ve Akdeniz'de yer alan bir yarımadadır. Tisan koyu Silifke ilçesine yaklaşık olarak 45 km uzaklıktadır ve Silifke'nin batısında yer alır. Tisan koyu'nun Kıbrıs Barış Harekatı esnasında bölgenin üzerinden helikopter ile geçen bir albay tarafından keşfedildiği bilinmektedir.

 Tisan Koyu Nerede?

 Tisan koyu Akdeniz'e bağlı bir koydur. Tisan koyu Silifke'de yer alan bir koydur ve orman ile denizin buluştuğu bir yarımadadır. 1976 senesinde bölgede bir kooperatif kurulmuştur ve sonrasında tatil bölgesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Birçok bölgeden ve yurtdışından her sene Tisan koyuna ziyaretçiler ve turistler gelmektedir.

 Tisan Koyu Ücretli mi?

 Tisan koyunun ücretli olup olmadığı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Mersin Silifke'de yer alan Tisan koyuna gitmenin herhangi bir ücreti yoktur. Giden kişiler istedikleri gibi giderek gezebilirler. Fakat Tisan koyundaki yerleşimlerde ya da otellerde konaklamak ücretlidir ve her yerin kendi ücreti mevcuttur.

 Tisan Koyuna Nasıl Gidilir?

 Tisan koyuna şehirlerarası otobüslerle gitmek için öncelikle Aydıncık ya da Silifke'ye gitmek gerekir. Yaz aylarında Silifke'den Tisan koyuna dolmuşlar kalkmaktadır ve bu şekilde gitmek mümkündür. Tisan koyu İzmir'e 851 km, Antalya'da 355 km, Ankara'ya 557 km ve Mersin'e ise 135 km uzaklıktadır.

 Tisan Koyunda Neler Yapılır?

 Tisan koyunda plaj bulunmaktadır ve burada denize girmek mümkündür. Tisan koyu Akdeniz'de yer almaktadır ve bir yarımada olarak bilinmektedir. Tisan koyunda çadır kurmak ya da kamp yapmak da mümkündür. Bölgede apart, otel ya da tesisler vardır ve buralarda konaklamak da mümkündür. Ziyarete gelen kişiler kalmak istedikleri yerlere karar vererek buna göre bir plan yapma şansına sahiptir.

 Tisan Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Tisan koyu mavi ve yeşilin buluştuğu bir yarımada olarak bilinmektedir. Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Tisan koyu birçok kişi tarafından beğenilen bir bölgedir. Henüz keşfedilmemiş doğal güzelliklerden biri olan Tisan koyu çok yoğun bir bölge olmadığı için ilgi görmektedir. Bölgeye ulaşım da kolay olduğundan ülkemizin her ilinden ziyaretçiler gelmektedir. Daha çok yaz aylarında Tisan koyuna tatil için gelen kişiler apartlarda kalmaktadır. Kamp malzemeleri ile gelen ve bu bölgede kamp yapan kişiler de mevcuttur. Bölgede tesis ve market bulunduğu için kamp yapmak isteyen kişilerin burada alışveriş yapmaları mümkündür. Yaz aylarında Silifke'den Tisan koyuna dolmuşlar kalkmaktadır.

False