GeriSeyahat Tatile gidemeyenler için İstanbul'da denize girilecek yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatile gidemeyenler için İstanbul'da denize girilecek yerler

Tatile gidemeyenler için İstanbul'da denize girilecek yerler

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte herkes Ege ve Akdeniz kıyılarına akın etmeye başlıyor. Eğer işiniz nedeniyle tatilinizi İstanbul'da geçirenlerdenseniz siz de şehirde deniz ve güneşin tadına varabilir ve yazın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. İşte tatile gidemeyenler için İstanbul'da denize girme rehberi...

1. Rumeli Kavağı

Sarıyer'in en güzel bölgelerinden olan Rumeli Kavağı, şehirde denize girilebilecek yerler arasında. Doğal kumu nedeniyle tercih edilebilecek olan bölgede plajlar ve restoranlar da bulunuyor. Boğaz'da denize girme keyfini burada sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Tatile gidemeyenler için İstanbulda denize girilecek yerler


2. Florya

Florya ve civarında bulunan plajlar haftasonu ailece deniz keyfi yapılabilecek yerler arasında. Florya'da bulunan işletmelerde şezlong ve şemsiye kiralayabilir ve kafelerden yararlanabilirsiniz.

 

3. Heybeliada

Prens Adaları arasında bulunan Heybeliada, deniz ve güneş ikilisi için iyi bir adres. Adada yer alan pek çok özel plajdan yararlanabilir ve haftasonu aktivitelere katılabilirsiniz.

Tatile gidemeyenler için İstanbulda denize girilecek yerler


4. Poyrazköy

Karadeniz'e doğru açılan bölgede bulunan Poyrazköy, temiz denizi ve sakinliği ile yazın şehirde deniz keyfi yapmak isteyenler için ideal bir nokta. Dalgalı bir denize sahip olan Poyrazköy civarında pek çok balık restoranı ve cafe yer alıyor.

 

5. Kilyos

Sarıyer tarafında bulunan Kilyos, şehrin yaz aylarında adeta deniz turizmine açılan bir noktası. Halk plajının olduğu Kilyos'da ayrıca pek çok özel plaj da yer alıyor. Haftasonu pek çok aktivite ve etkinliğin düzenlendiği bu plajlarda deniz, güneş ve eğlenceye doymak mümkün.

6. Şile

Geniş ve uzun bir kumsalı olan Şile, dalgalı bir denize sahip. Haftasonu şehirden gelenlerle kumsal oldukça kalabalık oluyor. Yaz boyunca çeşitli aktivitelerin de düzenlendiği plaj deniz keyif yapmak için ideal.

Tatile gidemeyenler için İstanbulda denize girilecek yerler



7. Riva

Karadeniz tarafında bulunan Riva, haftasonlarında huzur ve dinlenme tatili için en iyi noktalardan biri. Riva'nın uzun kumsalı ise yaz aylarında Karadeniz'in sularına kendilerini bırakmak isteyenleri bekliyor.

Tatile gidemeyenler için İstanbulda denize girilecek yerler


8. Büyükada

Büyükada yaz mevsiminde şehirdeki en iyi kaçış noktaları arasında. Adada yer alan pek çok özel plajda hem denize girebilir hem de bir şeyler atıştırabilirsiniz. Büyükada ayrıca denizinin temizliği ile de tercih sebebi olan yerlerden biri.

9. Sedef Adası

Temiz denizi ile dikkat çeken bir diğer ada ise Sedef Adası. Bostancı ve Kartal'dan kalkan vapurlarla ulaşabileceğiniz adada sakin plaja doğru yola koyulabilirsiniz. Plajda şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz gibi karnınızı doyurabileceğiniz alternatifler de mevcut.

Tatile gidemeyenler için İstanbulda denize girilecek yerler


10. Tuzla

Anadolu yakasının en uç noktasında bulunan Tuzla, yaz aylarında tatilcilerin gözdesi. Doğal bir kumsala sahip olan halk plajının yanında bölgede çeşitli özel plajlara da gitmek mümkün.

False