GeriSeyahat Taksim'de 'Bir Roman Hikayesi' sizleri bekliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Taksim'de 'Bir Roman Hikayesi'  sizleri bekliyor

Taksim'de 'Bir Roman Hikayesi' sizleri bekliyor

Tarihin birçok medeniyetine ev sahipliği yapmış büyüleyici şehir İstanbul. Farklı yaşayış tarzları ve kültürü de bünyesinde barındırıyor. Binlerce yıllık oluşumun en büyük yapı taşlarından birisi de Roman vatandaşlar... Geçtiğimiz günlerde Taksim Sanat Galerisi'nde Roman vatandaşları konu alan bir fotoğraf sergisi açıldı üstelik ücretsiz. İşte detaylar...

Beyoğlu Metro'da yer alan Taksim Sanat Galerisi'nde bir fotoğraf sergisi açıldı. Özge Ergin'in kişisel fotoğraflarından oluşan 'Bir Roman Hikâyesi' isimli sergi kısa sürede birçok kişinin ilgi odağı haline geldi.

Taksimde Bir Roman Hikayesi  sizleri bekliyor



Sanatçı Özge Ergin, yaklaşık 10 yıl boyunca İstanbul'da yaşayan Romanların hayatlarını ve mahalle kültürlerini kendi objektifinden bizlere yansıtmaya çalışmış. Oldukça derin anlamlar taşıyan fotoğraflar görülmeye değer. Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunu olan Özge Ergin aynı zamanda Karaköy Mimarlar Odası Soma Fotoğraf Sergisi, Gazi Üniversitesi, Malatya Belediyesi, Muhammed Ali Center Amerika Uluslararası Fotoğraf Yarışması gibi ulusal ve uluslararası birçok ödülün de sahibi.

Taksimde Bir Roman Hikayesi  sizleri bekliyor



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın destekleriyle açılan serginin küratörlüğünü Işıl Çelik, danışmanlığını ise Hacer Foggo üstleniyor. Güncel olayların yanı sıra biraz daha insan yaşamına yönelen sanatçının fotoğrafları hem sizi gülümsetecek hem de düşündürecek nitelikte... Bu anlamlı fotoğraf sergisini 28 Kasım tarihine kadar ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

False