GeriSeyahat Sor Michelin’e çizsin rotayı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sor Michelin’e çizsin rotayı

Sor Michelin’e çizsin rotayı

www.viamichelin.com sitesinde dünyanın tüm karayolları kayıtlı. Çıkış ve varış noktasını yazdığınızda tüm ayrıntılar karşınıza çıkıyor.

Yurtdışına gitmeye karar verdiniz ama bu kez uçakla değil otomobille yolculuk etmeyi düşünüyorsanız, yola çıkmadan önce www.viamichelin.com sitesini ziyaret etmenizde fayda var. Site, Hong Kong’dan Kanada’ya kadar, Türkiye de dahil 50’ye yakın ülkenin hangi şehrine ya da köyüne gidecekseniz, arzunuza göre ekonomik ya da hızlı bir yol haritası çiziyor.

Sitenin en üst kısmında çıkan "Map" yani harita seçeneğinde gideceğiniz ülkeyi seçip alttaki bölümlere açık adres, şehir, ilçe ismi ya da sadece posta kodundan birini yazın. Hemen yan tarafından ise bu haritada görmek istediğiniz otel, müze, restoran, tiyatro ya da otomobil kiralama seçeneklerinden birini tıklayın. Karşınıza gideceğiniz yerle ilgili ayrıntılı bir harita çıkacak. Daha sonra sol taraftaki bölüme burada olacağınız ve ayrılacağınız tarihleri yazarak otel fiyatlarına ulaşıp rezervasyon da yaptırabilirsiniz.

Ana sayfadaki Map bölümünün altındaki ikinci seçenek ise "Driving directions". Buradaki bölmelere yola çıkacağınız noktayı ve varacağınız yeri yazdığınızda, örneğin İstanbul-Frankfurt, açılan yeni sayfada izleyeceğiniz tüm yol ayrıntılarıyla anlatılıyor. Hangi otoyollara gireceğiniz, bunların paralı olup olmadığı, kaçıncı kilometrede nereye varacağınız, sağa mı sola mı döneceğiniz, gideceğiniz yerdeki hava durumu gibi...

Daha ayrıntılı arama bölümünde ise ekonomik ya da hızlı, otomobil-motosiklet-bisiklet, otomobil markası gibi bölümleri de seçerek tüm yol boyunca ne kadar benzin yakacağınızı ve kaç saat yol gideceğinizi görebilirsiniz. Örneğin İstanbul’dan Frankfurt’a 2253 kilometre yolun 22 saat 20 dakika sürdüğünü ya da paralı yollarla birlikte 251 Euro tuttuğunu öğrenebilirsiniz.

Ayrıca siteye ücretsiz üye olduğunuzda seyahat çıkmış kişilerin izlenimlerini ve anılarını okuyabilir ya da kendi hikayenizi yazabilirsiniz.
False