GeriSeyahat Sopeli Doğal Yaşam Köyü nerede, nasıl gidilir? Sopeli Doğal Yaşam Köyü nereye bağlı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sopeli Doğal Yaşam Köyü nerede, nasıl gidilir? Sopeli Doğal Yaşam Köyü nereye bağlı?

Sopeli Doğal Yaşam Köyü nerede, nasıl gidilir? Sopeli Doğal Yaşam Köyü nereye bağlı?

Doğal yaşam köyleri dediğimiz alanlar tatil yapmak ya da gezmek için özellikle inşa edilmiş alanlardır. Bu alanlarda çiçek üretimi seraları, fide dikimi bölümü ve idari binalar yer alabilir. Aynı zamanda doğal yaşam köylerinde insanların konaklamaları için küçük otellere de yer verilir. Bu sayede tarımsal kalkınma yaşayan bu alanlar aynı zamanda turizm amaçlı da kullanılabilir. Sopeli Doğal Yaşam köyü nerededir, nasıl gidilir ve Sopeli Doğal Yaşam Köyü nereye bağlıdır merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Sopeli Doğal Yaşam Köyünün ismini bu tarz inşa edilmiş yerleri seven insanlar mutla duymuştur. Hatta belki de çevremizde bu doğal yaşam alanını ziyaret eden, burada konaklayan ve buradaki gezilere katılan insanlar da vardır. İnsanlar doğal yaşam köyü projelerinde günümüzde hayat olduğunu bildirmektedir. Çünkü bu alanlar insanlar tarafından sevilmekte ve çok fazla rağbet görmektedir.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Nerede?

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Sakarya Sapanca bölgesindedir. Bilindiği gibi Sapanca Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Sopeli Doğal Yaşam köyüne yakın olan yerler arasında Kocaeli ili yer almaktadır. Sopeli Doğal Yaşam köyünün tam olarak nerde olduğunu bildirmek gerekirse Mahmudiye mahallesi, Dere içi civarı, numara 61, 54600 Sakarya ili Sapanca ilçesi şeklinde açık adres verilebilir.

Sopeli Doğal Yaşam Köyüne Nasıl Gidilir?

Sopeli Doğal Yaşam köyüne kara yolu üzerinden gidebilirsiniz. Kendi aracınızla veya buraya giden toplu kara yolu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. İlk olarak Kocaeli yakınlarında bulunan Sakarya iline varmanız gerekecektir. Ardından Sapanca ilçe merkezine gitmeniz lazımdır. Sapanca ilçe merkezinden yakın mesafede bulunan Sopeli Doğal Yaşam köyüne gidebilirsiniz.

Sopeli Doğal Yaşam köyü Sapanca ilçesinin Mahmudiye köyü sınırları içerisine kurulmuştur. Aynı zamanda Sopeli Doğal Yaşam köyü İstanbul iline de yakındır. Sapanca Gölü kenarında arkasında yemyeşil ağaçların arasına kurulmuş yapay bir köydür. Bu alanda minik, renkli konaklama evleri sizleri beklemektedir. Şehir merkezinden uzaklaşmak ve göl manzarası izlemek isteyenler için biçilmez kaftandır. Işıklandırması, manzarası ve restoranlarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Köyün manzarasını göl ve ağaçlar oluşturmaktadır.

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Nereye Bağlı?

Sopeli Doğam Yaşam Köyü Sakarya ilinin Sapanca ilçesine bağlı olan Mahmudiye köyünün sınırlarına bağlıdır. Mevki olarak da Dere İçinde bulunmaktadır. Sapanca içerisinde hafta sonu tatili geçirmek isteyenler tarafından daha çok tercih edilmektedir. Sopeli Doğal Yaşam köyünün içerisinde çeşitli alanlar da bulunmaktadır. Orman Gülü restoran, Değirmen restoran, Siyah Kuğu restoran, Göl Çiçeği cafe, Antik Bahçe davet alanı, yöresel ve doğal alışveriş yerleri, konaklama alanları köyün içindeki yerlerdir. Görüldüğü gibi Sopeli Doğal Yaşam köyüne gittiğinizde doğal yaşam ürünlerini köylü pazarlarından satın alabilir, konaklayabilir, doğayı gezebilir ve manzara eşliğinde güzel restoranlarında yemek yiyip kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

False