GeriSeyahat Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam! Denizin en güzel 10 adresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam! Denizin en güzel 10 adresi

Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam! Denizin en güzel 10 adresi

Kimileri için romantizmin, kimileri içinse yeni başlangıçların mevsimi olan sonbaharda deniz tatili planı yapmak çok daha avantajlı. Hafif esen rüzgâr yüzümüzü okşarken sıcaktan bunalmadan hayallere dalabiliriz. Denizin suyu davetkâr olur. Çılgın kalabalık şehre dönmeye başlar, rahatça kafamızı dinleyebiliriz. Üstelik otel fiyatları da biraz daha makul seviyelere iner... Sonbaharda bir tatlı huzura doğru kulaç atmak isteyenler için jürimizden öneriler aldık...

Eylülde ayrı güzel
Datça, Muğla
Bahar Gündoğdu, Hürriyet Seyahat gezgini

Muğla’nın en güzel denizlere ve koylara sahip ilçelerinden Datça’ya gitmenin en güzel zamanı eylül. Yakıcı güneşin yerini tatlı bir sıcaklığın aldığı, hafif esen rüzgârın insana huzur verdiği ve çılgın kalabalığın evine döndüğü zaman asıl Datça’nın tadı çıkıyor bence. Plajlar sonbaharda sanki daha da güzelleşiyor ve üstelik her zevke uygun seçenek de var. Benim favorilerimden biri Akvaryum Gerence Koyu. Burada kamp yapabilir, eşsiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Günü mutlaka Knidos Plajı’nda batırmanızı öneririm. Öncesinde oradaki antik kentin gizemli yapılarını dolaşmayı unutmayın. Akşamları Eski Datça’nın sokaklarında gezmek ve çalan müzikler eşliğinde hayallere dalmak ayrı bir keyif. Kaptırıp bir anda Can Yücel’in evinin kapısında buluverirsiniz kendinizi... Bademli gazozunu içerken son yaz gecelerinin tadı bir başka çıkar.

Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

İstanbul’a çok yakın
İğneada, Kırklareli
Melih Daşgın, Hürriyet Seyahat gezgini

İğneada’da sonbaharın tadını çıkarmayı severim. Konaklama tesisleri bu mevsimde çok daha uygundur. Deniz suyu sıcaklığı da 21 dereceyi geçer. Üstelik İğneada sadece uzun tatiller için değil, İstanbul’a yakınlığı açısından, hafta sonu kaçamağı için de ideal. İğneada’da deniz ve kum tatilinin yanı sıra Istranca tepeleri üzerindeki longoz ormanlarında yeşile doyacağınız bir seyahat de yapabilirsiniz.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Sörf ve dalış yapabilirsiniz
Foça, İzmir
Canan Demiray, seyahat yazarı

Ege’nin şirin balıkçı kasabalarından Foça’da berrak mavi suların tadını dinlenerek çıkarmanın yanında sörf ve dalış gibi aktiviteler de meraklılarını bekliyor. Tarihin farklı dönemlerinden zengin keşifler sunan Foça’da Kybele Tapınağı, Phokaia Antik Kenti, Şeytan Hamamı, Pers Anıt Mezarı mutlaka görülmeli. Konaklama için Mavi Bayraklı kumsalı olan Mark Warner Phokaia Beach Resort’u değerlendirebilirsiniz.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Saklı cennet köşelerinden
Sarıgerme-Ortaca, Muğla
Erdoğan Gümüş, Hürriyet Seyahat gezgini

Huzur arayanlar için ülkemizin saklı cennetlerinden Sarıgerme’yi öneriyorum. Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bu güzel belde sizi ilk görüşte büyüleyecek. Muğla’nın en ünlü plajlarından SARÇED de Sarıgerme’de ve 2007 yılından beri aralıksız her yıl Mavi Bayrak ödülüne layık görülüyor. Oteller bakımından bol alternatif sunan Sarıgerme’de ekonomik tatil isteyenler için de butik ve apart oteller mevcut.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Tarihin izlerini keşfedin
Side-Manavgat, Antalya
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı

Hem doğayla hem tarihle iç içe olayım diyorsanız, sonbaharın en güzel adreslerinden Side, adeta bir müze kent gibi düzenlenmiş. Antik tiyatroyu ve sürprizlerle dolu çarşıyı gezdikten sonra Athena ve Apollon tapınaklarından günü batırmayı ihmal etmeyin. 2’nci yüzyıldan kalma bir hamamın ev sahipliği yaptığı Side Müzesi’ni de gezi listenize ekleyin. Miramare Beach Hotel ise konaklamak için daimi tercihim.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Deniz şaşırtıcı derecede ılık
Bozcaada, Çanakkale
Melih Uslu, Hürriyet Seyahat gezgini

Bir Bozcaada âşığı olarak adanın en güzel zamanlarının sonbahar olduğunu söyleyebilirim. Yaz kalabalığının el ayak çektiği bu dönemde sokaklar, sahiller ve balık lokantaları sakinleşir. Yaz boyu serin olan deniz, şaşırtıcı derecede ılıktır. Ada pastanelerinden bademli kurabiye alıp Çınaraltı Kahvesi’nde ehlikeyif kediler ve oyunbaz martılarla vakit geçirmenin tadı başkadır.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Glamping için biçilmiş kaftan
Marmaris, Muğla
Burcu Gürtürk Kadak, Hürriyet Seyahat gezgini

Eylül ayında deniz tatili yapmak için en keyifli seçimlerden biri Marmaris. Mavi Bayraklı pek çok plajı olan ilçenin görülmesi gereken yerleri arasında Marmaris Milli Parkı, Kızkumu, Bayırköyü, Turgut Şelalesi, Selimiye ve Söğüt geliyor. Bördübet’e de ayrı bir parantez açın. ‘Kuş yatağı’ anlamına gelen bu yeşil cennet, son yıllarda popülerliği artan glamping tatili için biçilmiş kaftan.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Mavinin binbir tonu
Kaş, Antalya
Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini

Kaş’ın her mevsim sizi etkisi altına alan bir güzelliği var ama en güzeli orada sonbaharı yaşamak. Deniz suyu ve hava hâlâ sıcak. Kendinizi Akdeniz’in sularına bırakacağınız en güzel plajlarsa Hidayet’in Koyu ve Limanağzı. Mavinin binbir tonuna şahit olacağınız Kaputaş Plajı’nı da mutlaka görün. Kaş, mekânlarıyla da dikkat çekiyor... Kahvaltı için ‘ev yapımı’ lezzetleriyle Dudu Mutfak, iyi kahve için Linckia Roastery Cafe, günbatımında güzel kokteyl için Derya Beach, akşam yemeğinde Demeti ve Zaika denenebilir.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

‘Sakin Şehir’ unvanlı ada
Gökçeada, Çanakkale
Şener Kalemci, yürüyüş rotaları rehberi

Dünyadaki tek ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) unvanına sahip ada şehri Gökçeada’ya kestanekarası fırtınalarından önce sonbaharda gitmek ayrı bir keyif. Bu mevsimde adanın doğası da denizi de ayrı bir güzel olur. Eski adı Panaghia olan ada merkezi bir harikadır. Eski Rum mahalleleri, koruma altına alınan Bademli Köyü, kafeleriyle ünlü Zeytinliköy, adanın en yükseği Tepeköy, Dereköy ve Kaleköy listenizde olsun. Doğal koy ve plajların bol olduğu adada İncekum, Aydıncık, Kefalos, Marmaros, Yuvalı veya Uğurlu tercih edilebilir.
Sonbaharda ‘bir tatlı huzur’ almaya devam Denizin en güzel 10 adresi

Doğada ekonomik tatil
Çıralı, Antalya
Burak Özberk, Hürriyet Seyahat gezgini

Sonbaharda doğanın içinde ekonomik tatil yapmak için Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı’yı öneririm. Beydağları Milli Parkı sınırlarında olduğundan burada büyük tesislerin inşasına izin verilmiyor. Kamping, motel, bungalov tarzında butik konaklama yerleri var. Portakal, mandalina ve nar ağaçları arasında, bisikletlerle turlayabilir, Likya Yolu’nda yürüyebilirsiniz. Ayrıca Olimpos Antik Kenti’ni gezebilir ve antikçağdaki ismi Chimera olan, bugünkü adıyla Yanartaş’a çıkıp sönmeyen alevleri görebilirsiniz.


False