Sokak panorama - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

HACI ALİ PAŞA CADDESİ

Kireçburnu'nda 214 adımlık dik bir yokuş. Arnavut kaldırımıyla döşenmiş bu yokuşun iki yanıda ahşap veya taştan eski evler dizilmiş. Ancak kış gününden kaynaklanıyor olsa gerek ki ne bir insan sesi ne de bir araba gürültüsü duyulmuyor Hacı Ali Paşa Caddesi'nde. Evler dışında herhangi bir dükkán da yok. Boğaz manzarası muhteşem.

KİLYOS'UN SÜTÜ

Kilyos'un Gümüşdere Köyü'nde yaşayan Rasim Topal altı yıldır süt üretip satıyor. Ailece yetiştirdikleri 20'ye yakın inekleri var. Kendi sağdıkları günlük sütü Topal, her gün kamyonetiyle Sarıyer-Emirgan arasında gezerek satıyor. Çocuklu aileler ve evde yoğurt yapanlardan oluşan sürekli müşterileri var. Güğümleri yüklenip evlerin kapılarına kadar götüren Rasim Topal kalan zamanını Gümüşdere'de eşiyle birlikte geçiriyor.

TARİHİ KARAKÖY-SARIYER BÖREKÇİSİ

İstanbul'un birçok köşesine dağılmış taklitleriyle de tanınan bu 104 yıllık börekçi, lezzetini ustalarına ve onların ömürlerini burada tüketme pahasına işlerine gösterdiği özene borçlu. Üç çeşit kıymalı, peynirli ve sade kol böreğiyle müşterilerinin beğenisini kazanan tarihi mekán her zaman dolu. Ama haftasonları üç katlı salonda yer bulmak zor. Börekçide lokma ve tulumba gibi tatlıların yanı sıra anasonlu ve şekerli gevrek gibi çaylıklar da satılıyor.

False