Sokak Panorama - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

YILDIRIM CADDESİ

Fener'den Balat'a doğru uzanan 559 adımlık cadde, cadde tanımını yalanlayacak şekilde ancak bir arabanın geçebileceği genişlikte. Kaldırım taşıyla döşenmiş yolun her iki yanında, dış cepheleri dökülmeye yüz tutmuş iki katlı evler var. Akşam vakti yanan ışıklardan anlaşılıyor ki hiç birinin oturanı, yaşayanı eksik değil.

FICCIN

İsmini kıymayla yapılan hamur işi bir Çerkes yemeğinden alıyor. Leyla Karakaynak, Beyoğlu Kallavi Sokak'ta ev yapımı kurabiyelerin, keklerin satıldığı aynı isimli iki yıllık dükkanın 50 metre ötesindeki restoranını da kış sezonu başında açmış . Çevredeki işyerlerinde çalışanların öğle vakti akın ettiği Fıccın'ın spesiyaliteleri arasında Çerkes mantısı, cevizli hamur tatlısı ve ev baklavası çok tutuluyor.

TURİSTLER ONA EMANET

Memleketi Van'dan yaklaşık dört yıl önce İstanbul'a gelen Bülent Sayan Laleli'de bir otelde resepsiyonist olarak çalışıyor. 19 yaşındaki Sayan, liseyi bitirince soluğu İstanbul'da alıp turizm sektöründe çalışmaya başlamış. Haftanın altı günü otelin ağırladığı çoğunluğu İsrailli ve Rus müşterileri karşılıyor. Neyse ki ulaşım sorunu yok. Otelin hemen yakınında bir iş arkadaşıyla tuttuğu bekar evinde oturuyor.

False