GeriSeyahat Sivrice Koyu nerede, nereye bağlı? Sivrice Koyu nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sivrice Koyu nerede, nereye bağlı? Sivrice Koyu nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Sivrice Koyu nerede, nereye bağlı? Sivrice Koyu nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil yapmak veya gezmek için yer arayan kişilerin en çok araştırdıkları yerlerden birisi de Sivrice koyu olmaktadır. Son zamanların en çok merak edilen yerlerinden birisi haline gelmiş olan Sivrice Koyu doğa harikası yerlerden birisidir. Peki Sivrice koyu nerede? Nereye bağlı? Sivrice koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Sivrice Koyu özellikleri ve ulaşım bilgileri hakkında detayları derledik.

Sivrice Koyu konumu itibari ile pek çok ziyaretçinin uğrak noktalarından birisidir. Hem doğal güzelliği hem de sakinliği nedeniyle mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında bulunmaktadır.

 Sivrice Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Sivrice gene olarak bakıldığında turizm atağına son 10 yılda geçmiş bir yer olmaktadır. Fakat günümüzde en sık tercih edilen turizm yerlerinden birisi olmuştur. Son 10 yılda gelişen Sivrice’de konaklama yapılacak pek çok otel ve pansiyon olduğu da bilinmektedir. Sivrice Koyu plajı taşlık bir plaj olma özelliğine sahiptir. Fakat sahilde tahta yol ve iskeleler de bulunmaktadır.

 Sivrice Koyu denizi oldukça berrak ve temiz bir suya sahiptir. Zaman zaman dalgalı olabilen plajın denizi de ortalama olarak soğuk denizler arasında bulunmaktadır. Bunlar ile birlikte bölge manzarası ile birleştiği zaman eşsiz bir görünüme sahip olmaktadır.

 Sivrice Koyu Nerede?

 Sivrice Koyu Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde yer almaktadır. Ayvacık ilçesine bağlı olan Asos ile Babakale arasında bulunmaktadır. Asos'tan Babakaleye giderken Bektaş Köyü ile karşılaşılmaktadır. Bektaş Köyünden denize doğru gidildiğinde ise Sivrice Koyu ve Feneri karşımıza çıkmaktadır.

 Sivrice Koyu Ücretli mi?

 Sivrice Koyuna herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Sivrice Koyuna gelmek isteyen kişiler ücretsiz olarak giriş yapabilmektedir. Fakat koyda bulunan balık restoranları ve işletmeler için belirli ücretler ödenmektedir.

 Sivrice Koyuna Nasıl Gidilir?

 Sivrice Koyuna gitmek isteyen vatandaşlar ulaşımı hakkında pek çok araştırma yapmaktadır. Buraya kişiler kendi özel araçları ile Ayvacık ilçesinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra minibüslerle de ulaşım sağlamak mümkündür. Ayvacık merkezden Sivrice Koyuna minibüsler kalkmaktadır. Bu minibüsler ile birlikte Asos yolundan da Sivrice Koyuna kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmektedir.

 Sivrice Koyunda Neler Yapılır?

 Sivrice Koyu tertemiz denizi ile ziyaretçilerini memnun etmektedir. Taşlık bir denizi bulunmasının yanı sıra yaklaşık 500 metre ileride kum plajına sahip İskele Koyu da bulunmaktadır. Ayrıca koy içerisinde deniz feneri bulunmaktadır. Bu fener Sivrice Deniz Feneri Kütüphanesine dönüştürülmüştür. Buraya gelen vatandaşlar kütüphaneden de faydalanmaktadır.

 Bunlarla birlikte Midilli Adası da Sivrice Koyuna oldukça yakındır. Ada sahilden tüm ihtişamı ile görülebilmektedir. Bu bölge yazları en kalabalık dönemini yaşarken diğer aylarda sessizliğe bürünmektedir.

 Sivrice Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Sivrice Koyunda kamp yapmak mümkündür. Burada kamp yapmak isteyen kişiler bölgede bulunan kamping alanlarından birini tercih edebilmektedir. Ayrıca burada kendi çadırlarını kurabilecekleri doğa içerisinde istedikleri yerleri kendileri seçebilmektedirler.

False