GeriSeyahat Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Yazın en hararetli günlerini yaşıyoruz. Yurdun tamamını etkisi altına alan bunaltıcı hava ve nem herkese daha serin yerlerin hayalini kurdurtuyor. Biz de jürimize bu sıcaklardan kaçmak isteyenler için en güzel rotaları sorduk. Listemizde şelale de var, Karadeniz’in ağustos sıcağında dahi üşüten noktaları da.

Bahar Gündoğdu, Hürriyet Seyahat gezgini
ALABALIK YEMEDEN DÖNMEYİN
NÜZHETİYE ŞELALESİ

Sıcak havalarda serinlemenin en güzel yolu bence şelalelere gitmek. İstanbul’a yakın olanlar arasında Gölcük’teki Nüzhetiye Şelalesi favorim. Şelaleye ulaşmak için yer yer dere içinden 2 kilometre yürümeniz gerekiyor ki bence bu serinlemek için çıkılan yola ayrı bir tat katıyor. Şelalenin buz gibi sularında yüzmeden, alabalık çiftliğinde balık yemeden dönmeyin.

Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Burak Özberk, Hürriyet Seyahat gezgini
HEM ESİNTİ, HEM SOĞUK DENİZ
AYVALIK

Kaz Dağları’ndan aldığı rüzgâr neredeyse hiç bitmez. Bu rüzgâr, yaz sıcaklarında Ayvalık tutkunlarının rahat nefes almasını sağlar. Buna bir de soğuk deniz eklendiğinde yazın en güzel destinasyonu Ayvalık olur. Ayvalık’ta sıcak günlerde Sarımsaklı Plajı’nın serin sularına mutlaka girmenizi öneririm.
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

S. E. Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı
BULUTLARIN ÜZERİNDE GİBİ
HAZİNDAK YAYLASI

Rize tam bir ‘yaylalar cenneti’. Ünlü Pokut ve Ayder’e komşu olan, elektriğin henüz ulaşmadığı, evlerin orijinalliğini koruduğu Hazindak Yaylası 1.967 metrede. Kendinizi bulutların üzerinde hissedeceğiniz sisli manzaraya hayran kalacaksınız. Mini Çamlık Kafe’de Meryem Hanım’ın elinden çıkan lezzetleri de tadın.
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Serda Büyükkoyuncu, seyahat yazarı
BALINDAN ALMAYI UNUTMAYIN
MACAHEL

Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı Artvin’deki, ‘avuç içi’ anlamına gelen Macahel bölgesi. Bölgenin muhteşem doğasının getirisiyle ana geçim kaynağı arıcılık. Saf Kafkas ırkı arıların ürettiği ballardan alın ve 68 metre yükseklikten dökülen Maral Şelalesi’ni ziyaret etmeden dönmeyin.
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini
OKSİJEN DEPOSU
KÜMBET

1.800 rakımlı Kümbet Yaylası rahatlatıcı iklimiyle Giresun’un oksijen deposu. Yayla, Dereli’de. Uçsuz bucaksız ladin ve çam ormanlarıyla kaplı. Koçkayası, Aymaç Tabiat Parkı, Yavuzkemal Obası ve Melikli Obası çevrede görülmesi gereken yerlerden.
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Melih Uslu, Food and Travel Yazıişleri Müdürü
YAZIN DA ÜŞÜRSÜNÜZ
TOROS YAYLALARI

Yeşilin her tonuyla İskoçya kırlarını anımsatan Kaş-Kalkan hattındaki Toros yaylaları, yazın en sıcak günlerinde bile üşütür. Kalkan istikametinde Çamlıova, İkizce, Sarıbelen, Felen ve Göldağı, Kaş tarafında da Bezirgân bölgenin en serin yaylaları.
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Erdoğan Gümüş, Hürriyet Seyahat gezgini
DOĞAYLA İÇ İÇE
MAŞUKİYE

Başta Kirazlı olmak üzere Maşukiye, ve çevresindeki yaylalar, sıcakların bunalttığı dönemde klima görevi görür. İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’ne bakan muhteşem bir manzaraya sahip. Bungalov evlerde konaklayabilir, at ve ATV safarileriyle keşfe çıkabilirsiniz.

Burcu Gürtürk Kadak, Hürriyet Seyahat gezgini
BUZ GİBİ SULAR
GİZLİKENT ŞELALESİ

Fethiye’deki Saklıkent’e gelmeden 1 kilometre önce giriş tabelalarını fark edeceksiniz. Gizlikent Şelalesi’ne ulaşmak için vadiye inip suyun içinde yaklaşık 300 metre ilerleyin. Yaşattığı görsel şölenin yanında şelalenin sularında serinlemek eğlenceli bir deneyim.

Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Canan Demiray, Seyahat yazarı
MACERACI AİLELERE
KAZ DAĞLARI

Yazın Ege kıyısından uzaklaşmadan zeytin ve çam ağaçları arasında serinliği yakalamak mümkün. Maceracı aileler cip safariyle Kaz Dağları’nı gezebilir. Hasan Boğuldu Göleti ve Sutüven Şelalesi hem serinliği hem de manzarasının güzelliğiyle insanları büyülüyor.
Sıcaktan bunalanlara ‘püfür püfür’ rotalar

Şener Kalemci, yürüyüş rotaları rehberi
YOGA OTELLERİ ÜNLÜ
FINDIKLI

Rize’ye bağlı Fındıklı, yoga otelleri, tarihi konakları, iki vadiyi besleyen dereleriyle ziyaretçileri hem serin tutan hem mutlu eden bir yer. Denize girmek için iki plajiı olan Fındıklı’da, Arılı ve Çağlayan derelerinin oluşturduğu doğal göletlerde de yüzebilirsiniz.

False