GeriSeyahat Sazak Koyu nerede, nereye bağlı? Sazak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sazak Koyu nerede, nereye bağlı? Sazak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Sazak Koyu nerede, nereye bağlı? Sazak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Sazak koyu, sıklıkla merak edilen yerlerden biridir. Özellikle sıkça gidilmesinden dolayı da önemli koylar arasındadır. Bu bakımdan Sazak koyu nerede öğrenebilir ve kolaylıkla gitme imkanına sahip olabilirsiniz. Sizin için Sazak koyu nerede? Nereye bağlı? Sazak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detaylarıyla derledik.

Sazak koyu Antalya ilinin Kumluca ilçesine bağlı bir koydur. Sazak koyu Parlak köyünün sınırları içinde yer almaktadır.

 Sazak Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Sazak koyu Antalya'da bulunan bir koydur. Kumluca ilçesinde olan Parlak köyünde bulunan Sazak koyu aynı zamanda İzmir Karaburun'a da ortalama olarak 20 km uzaktır. Manzarası ve atmosferi ile birçok kişinin dikkatini çeken Sazak koyu Ege denizine de oldukça yakındır. Aynı zamanda Sazak koyunun karşısında Sakız adası vardır ve burdan Sakız adasını görmek mümkündür.

 Sazak Koyu Nerede?

 Sazak koyu Antalya Kumluca ilçesinde yer alan bir koydur. Adrasan'dan tekne turları ile Sazak koyuna sık sık ulaşım sağlanmaktadır. İzmir Karaburun ilçesinde de 20 km uzaklıkta olan Sazak koyu Kumluca ilçesinin Parlak köyü sınırlarının içindedir. Sazak koyunun giriş kısmında Yalancı koy vardır ve bazı tekne turları ile buraya uğramak da mümkündür.

 Sazak Koyu Ücretli Mi?

 Sazak koyuna gitmek için herhangi bir ücret yoktur. İsteyen herkes kendi imkanlarıyla Sazak koyuna giderek kamp yapma ya da koyu gezme şansına sahiptir. Bölgede herhangi bir tesis ya da market olmadığı için hazırlıkla gelmek gerekmektedir.

 Sazak Koyuna Nasıl Gidilir?

 Sazak koyuna nasıl gidildiği birçok kişi tarafından merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Sazak koyuna gitmek için Adrasan'a gitmek gerekir. Adrasan Antalya'nın şehir merkezine 90 km uzakta yer almaktadır. Genellikle Adrasan'a tekne turu ile gidilir ve Sazak koyuna da araç ile ulaşılır. Adrasan'da sahil ve kumsal vardır. Sazak koyu ise orman içinde bir koydur ve burada genelde birçok kişi kamp yapar. Ayrıca Sazak koyuna Kumluca otobüs bileti alarak da ulaşım sağlamak mümkündür.

 Sazak Koyunda Neler Yapılır?

 Sazak koyu ormanlık ve yeşil bir alan olduğundan giden kişiler genelde burada koy gezintisi yapar ve sonrasında geri döner. Kafasını dinlemek ve doğa ile baş başa olmak isteyen kişiler Sazak koyuna giderek temiz hava almaktadır. Ayrıca bazı kişilerin Sazak koyunda kamp yaptıkları da bilinmektedir. Kampa uygun bir alan olan Sazak koyunda herhangi bir tesis olmadığı için mutlaka gerekli malzemeleri getirmek gerekir.

 Sazak Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Sazak koyunda kamp yapılması mümkündür. Kamp yapmak isteyen kişilerin kamp eşyalarını ve gün içinde gerekli olabilecek yiyecek-içecek gibi malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekir. Sazak koyunda herhangi bir market ya da tesis olmadığı için tüm eşyaları ve malzemeleri herkesin yanında getirmesi gerekir. Sazak koyuna Kumluca'dan ya da Adrasan'dan kolay bir şekilde ulaşım sağlamak mümkündür.

 

False