GeriSeyahat Sahiller ve İstanbul çok renkli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sahiller ve İstanbul çok renkli

Sahiller ve İstanbul çok renkli

Yaz başladı. Tatil beldeleri hazır. İşletmeler de... Üstelik bu yaz her tarafta yerde yeni yerler açılmış durumda. Ayvalıktan Kemer’e, İstanbul’dan Alaçatı’ya işte size 35 yeni mekân...

Ayvalık
** Dünyanın oksijeni en yüksek yerlerinden biri olarak kabul edilen Ayvalık’ta 1977’de açılan Murat Reis Oteli yeniden misafirleriyle buluşuyor. Ayvalık’ta Şeytan Sofrası Yolu üzerinde Paşa Koyu’nda bulunan tesis Ege’nin ruhunu hissettiren minimalist mimarisiyle dikkat çekiyor. Otel, tamamen yenilenen 91 oda, süit ve bungalovlarının yanı sıra bölgedeki tek spa ve fitness merkezine de sahip.

Sahiller ve İstanbul çok renkli

Çeşme
** İstanbul’daki Kalyon Hotel, Çeşme’de 12 odalı çok lüks bir otel açtı (kalyoncesme.com). Mimar Derya Akdurak ortaya güzel bir eser çıkarmış. Tesisin Akdeniz mutfağını İtalyan lezzetleriyle bir araya getiren restoranı Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış Şef Franco de Min ve Şef Alessandro Pittiori’ye emanet.
** Ilıca’daki Marge Hotel, aynı avluya bakan iki farklı yapı ve iki farklı konseptten oluşuyor (margehotels.com). Oteldeki antika parçalar tarihin zarafetini bugüne taşıyor. Tesisin 400 metrekarelik bir alana kurulan spa’sı ise bölgenin en iyilerinden biri.
** Çeşme’nin en güzel plajlarından biri olan Fly-inn’de Karaköy’deki Bej açıldı ve bu yaza damgasını vuracağa benziyor. Sanatseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan oyunculuk atölyesi Craft yaz sezonu boyunca Altınkum Plajı’ndaki Fly-inn’de perde açacak. Craft ekibi keyifli oyunlar sergilemenin yanı sıra gündüz saatlerinde de çocuklar için atölyeler düzenleyecek.

Sahiller ve İstanbul çok renkli

Alaçatı
** Alaçatı 2015 yaz sezonuna en çok yeni işletmeyle giren yerlerden biri. Hacı Memiş Mahallesi bu sene çok popüler. Rue 1387 mahallenin en yeni dükkânlarından biri, sahibi Funda Arkas çok keyifli bir mekân yaratmış.
** Akaretler’deki Gile, Pera’daki diğer mekânlarıyla aynı adı taşıyan Tabla olarak açıldı. Mekânın dekorasyonu ünlü mimar Mahmut Anlar’a ait.
** Adı Memiş, İzmir’in ünlü Alliance Restaurant’ın Hacı Memiş’teki yeni şubesi. Langaza Dilek Yetkiner şefliğinde açıldı ve sıradışı mönüsüyle ilgi çekiyor.
** Sahipleri İpek ve Kerem’in zevklerini yansıtan Traktör, bir gastro-pub ve bu sezon çok konuşulacağa benziyor.
**Çark Plajı’ndaki Zio Beach’in restoranı Zio Pino Papermoon’un şefi Giuseppe Pressani’nin liderliğinde Alaçatı’ya apayrı bir soluk getiriyor.
** Alaçatı’nın çam kokusuyla dolu en yeşil bölgesi Çamlıkyol’daki Nea Garden Hotel ilçenin en yeni konaklama tesisi ve her biri 50 metrekarelik 24 tane süit odasıyla dikkat çekiyor.
** Giostra’nın sahiplerinin Hacımemiş’te yeni açtığı Suspayı 200 metrekarelik bir bahçe içerisinde eski meyhane kültürünü yaşamak isteyenler için ferah bir mekân.

Sahiller ve İstanbul çok renkli

Bodrum
** Yarımadanın en güzel koylarından Gündoğan’daki Mivara Bodrum denize sıfır bir tesis (mivara.com). Odaların büyüklüğü 45 ile 125 metrekare arasında değişiyor. Otel bünyesindeki Vara ve Breeze Restaurant’ta vejetaryenler için geniş seçenekler bulunuyor.
** JW Marriott Bodrum, bölgenin en yeni ve en güzel otellerinden biri.
** Dona Beach Club, Bodrum’da bu hafta sonu açılıyor. Tesis sürpriz konseptleri, dünya lezzetlerini sunduğu mutfağı, lüks, konfor ve kaliteyi birleştirdiği hizmetleriyle öne çıkmayı hedefliyor.
** Mahalle barı konseptini Nişantaşı’nda hayata geçiren Abdi, Türkbükü’nde yazlık mekânını açtı. Gündüzleri plaj ve restoran olarak işleyecek olan Abdi, akşamları balıkçı restoranı olarak hizmet verecek.
** Adını Arapçada ‘fiskıyeli havuz’ kelimesinden alan Dubai’nin ünlü Lübnan restoranı Al Naforrah artık Jumeirah Bodrum Palace’ta. Mekânda mezeler, döner, karışık et ızgaralar, taze deniz ürünleri ve leziz Doğu tatlıları var.
** İstanbul’da çok ses getiren Zeki Müren sergisi bu yaz Bodrum’da açılacak.
** İtalya’da dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapan Capri Palace Hotel & Spa’da hizmet veren Michelin starlı restoranı İl Riccio bu yaz başında D-Hotel Maris’te açıldı. İl Riccio’nun Bodrum Cennet Koyu’nda ikinci bir şubesi olacak.

Marmaris
? Yeryüzündeki cennet gibi bir yer olan Golden Key Bördübet bu yaz misafirleri sanatla buluşturuyor. Ada Plaj’da heykeltıraş Günnur Özsoy’un eserleri sergileniyor. Ayrıca YOUniversity detoks kampları düzenliyorlar.

Sarıgerme
** Hilton Dalaman Sarıgerme’deki yenilikler çocuklu ailelere ilginç gelebilir. 1.450 metrekarelik alanda yer alan ‘Carpi Kidz Paradise’ adeta bir çocuk oteli olarak pek çok yeni etkinliklerle hizmet verecek. Çocuklar kadar yetişkinlerin de doğal hayatı deneyimlemeleri için geliştirilen bir diğer bölüm ise Mini Hayvanat Bahçesi olan Zooland. Misafirlerin kendi bitkilerini yetiştirmelerine imkân tanıyacak 500 metrekarelik ‘Organik Bahçe’ ve ‘Evcil Hayvan Evi’ otelin 2015 yenilikleri arasında yer alıyor.

Göcek
** Butik tatil anlayışına farklı bir soluk getiren D-Resort Göcek bölgedeki tek özel beyaz kumsal plaja sahip. Plajın hemen paralelindeki tepede tüm Göcek koyuna nazır muhteşem manzaralı bir mekân olan Q Lounge açılıyor. Zuma’nın mimarları tarafından tasarlanmış bu yerde çağdaş Japon mutfağından örnekler de olacak.

Kemer
** Antalya Kemer’deki Nirvana Lagoon Villas’da bu yaz çok sayıda etkinlik ve konser var. Romanyalı şarkıcı ve söz yazarı olan Edward Maya, Fly Project, Rus asıllı şarkıcı ve dansçı Mit, ‘Laugh Till You Cry’ adlı şarkıyla tanınan Avustralyalı şarkıcı Faydee, 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Rusya’yı ‘A Million Voices’ adlı şarkıyla temsil ederek ikinci olan Polina Gagarina bu sene tesiste sahne alacak isimlerden bazıları.

İstanbul

Sahiller ve İstanbul çok renkli


** Karaköy’de açılan mekânların hızına yetişemiyorum. Bankalar Caddesi’ndeki Vault Hotel’in en üst katında bulunan Kasa Restaurant’ın müthiş bir manzarası ve kokteylleri var, yemekler de başarılı.
** Komşuları Gradiva Hotel’in en üstünde yer alan Zelda Zonk ise terasını açtı. Terastan Tarihi Yarımada’nın çok güzel bir manzarası var.
** Port Hotel altındaki Louis Café şehrin yeni buluşma mekânlarından.
** İçinde muhteşem bir Bedri Rahmi Eyüboğlu mozaik panosu bulunan Murat Muhallebicisi, Sofra London ve Dandin Cafe de Karaköy’ün yeni mekânları arasında bulunuyor.
** Rumelihisarı’nda yeni açılan Kiss The Frog’da istiridyeden kum midyesine kadar çok zengin bir deniz ürünleri mönüsü var.
** Ravouna 1906 tarihi dokusuyla İstiklal Caddesi’nin en iyi korunmuş binalarından biri. Girişinde kafe, üst katlarında her biri ayrı karakter ve renkte dekore edilmiş Boğaz manzaralı odalar var. Ravouna 1906 Terrace ise Ayasofya ve Topkapı Sarayı manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir yer.

Sahiller ve İstanbul çok renkli


** Galata’nın en yeni mekânı Nola olacak. Tarihi bir mekânın içinde koca bir bahçede açılacak Nola’da dünya mutfağından lezzetler bulunacak.
** Maslak42’nin altındaki 313 hem yemekleri ile ilgi çekiyor hem de mağazada satılan değişik ürünlerle.
** İstanbul’un Anadolu Yakası’na yeni bir kan geldi. Ataşehir’deki Hunger’in açık mutfağında hazırlanan yemekler gayet lezzetli. Zengin şarap kavı olan ve açık alanda bulunan alevli fıçılarında mısır patlatabileceğiniz mekân gece 02.00’ye kadar açık.
** Belçika çikolatalarından hazırladığı meşhur profiterolü ile kısa sürede Büyükada’nın gözde mekânları arasında gösterilen Chocowhite lezzetli pastalarıyla da ada sakinlerinin beğenisini kazanıyor.

Sahiller ve İstanbul çok renkli


** Karaköy’ün simge yerlerinden tarihi Fransız Geçidi’nde kısa süre önce OPS Passage açıldı. Lezzetli mutfağı, zengin mönüsü, şık dekorasyonu, keyifli barı ve modern atmosferiyle popüler bir yer olacağa benziyor.
** Soho House & Co grubu, Akaretler’de Pizza East adlı adlı bir mekân açtı. Tam bir İtalyan klasiği... Londra ve Chicago’dan sonra İstanbul’da da yerini aldı.
** Kolektif House, ‘birlikten kuvvet doğar’ felsefesini benimsemiş, ortak çalışma ve üretme alanı ‘coworking space’ akımının İstanbul’daki öncülerinden. 4. Levent Sanayi’deki üç katlı Kolektif House; üst iki katında yaratıcı birey ve butik şirketlere çalışma alanları sunarken, en alt katında etkinlikler düzenliyor. Kolektif Brunch, Kolektif Jammin’, Kolektif Talks ve Kolektif Aperitivo da her ay düzenlenen etkinlikler arasında (kolektifhouse.com).

False