GeriSeyahat Rusya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rusya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Rusya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Türkiye'den en çok ziyaret edilen ülkelerin başında gelen Rusya, kendine has kültürü mimarisi ve yeme içme trendleri ile ilgi çekmektedir. Sovyetlerin izlerini hala taşıyan, uzun yıllar boyunca üzerinde çalışılarak inşa edilen yapılar için Rusya ziyaret edilen ülkelerden birisi olmaktadır. Vize süreçleri iki ülkenin mevcut diplomatik ilişkilerine göre değişiklik gösterebilmekte, günümüzde ise Rusya vizesi oldukça kolay alınabilen türler arasında yer almaktadır. Rusya vizesini almak için yapmanız gerekenler hakkında merak edilen detaylar.

Rusya, Türkiye ile olan yakın ilişkileri dolayısı ile zorlayıcı şartları olmayan ülkeler arasında yer alır. Yeşil ya da gri pasaport sahipleri için 30 güne kadar vizesiz giriş imkanı söz konusuyken bordo pasaport sahipleri için ise vize şartı bulunmaktadır. Bu süreç zorlayıcı değildir, ancak birtakım detaylara dikkat edilmesi elzemdir. 

 Rusya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Rusya vizesi ilgili evrakların toplanması ve teslim edilmesinin ardından 3-4 günlük bir süre zarfının ardından çıkabilmektedir. Yaz dönemlerinde ve yeni yıl gibi turistik ziyaretlerin yoğun olduğu zamanlarda ise bu süreç 1 haftayı bulabilmektedir. Turistik vize, çalışma vizesine göre çok daha kolay çıkmakla beraber, Rusya'da öğrenci olarak yani öğrenci vizesine başvuracak kişiler için de bu süre 8-9 gün olarak özetlenebilmektedir. 

 En Hızlı ve En Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 Rusya vizesi birkaç gün içerisinde teslim edilebilen bir vize türü olmakla beraber, başvurular doğrudan Rus konsolosluğuna yapılmaktadır. Evrakların doğru şekilde ve eksiksiz şekilde yapılması, süreci hızlandırmak adına oldukça önemlidir. İlgili makamlar tarafından belgelerde eksik olduğunun düşünülmesi, başvurunuzun ikinci onaya düşmesine neden olabilir ya da başvuru reddedilebilir. 

 Bu sebepten Rusya için vize başvurularınızın bu alanda daha önce çalışmış ve tecrübeli bir ekip tarafından yürütülmesi önerilmektedir. Ortalama 1 hafta içerisinde teslim edilme potansiyeli olan bir vizenin, başvuru şartlarına uyulmaması ya da yanlış bilgi verilmesi sebebi ile reddedilmesi gibi durumlar ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. 

 Rusya İçin Gerekli Vize Evrakları Nelerdir? 

 Rusya, diğer birçok Avrupa ülkesinin aksine, maddi gelirinizi ve kaynaklarınızı beyan etmeniz gereken ülkeler arasında yer almaz. Bu sebepten ötürü, başvuru evrakları da kolay bir şekilde hazırlanabilir.

  - Rusya'da kalacağınız süre boyunca konaklayacağınız yere ait otel bilgileri

 - 7 günden daha uzun süre Rusya topraklarında bulunacak kişiler için göçmenlik kayıt ofisine bildiri

 - Rusya vize başvuru belgesi

 - En az 2 boş sayfası bulunan ve geçerlilik süresi devam eden bir pasaport

 - Yurt dışına çıkışlarda gerekli olan seyahat sigortası

 - 2 adet biyometrik fotoğraf

 - TC nüfus kimliği

  bu evraklar arasında yer alır. Öğrenci vizesi için başvuracaklar davetiye ve aynı zamanda Sağlık Raporu'nu da sunmaları gerekmektedir. Çalışma ve ticari vize alacak olanlar için ise oturum izninin alınması ve belge olarak sunulması gerekir. Evrakların doğru şekilde hazırlanması vize sürecini kısaltmaktadır. 

False