GeriSeyahat Rusya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Rusya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rusya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Rusya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Rusya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Rusya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Başka ülkeye gitmek isteyen kişiler ülkelerin sunduğu bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Yani her ülkenin vatandaşı istediği her ülkeye gidemez. Bu yazımızda sizler için Rusya vize istiyor mu? Türkiye’den Rusya’ya seyahat için vize almak gerekiyor mu detayları ile derledik.

Küreselleşen dünya ile birlikte herkes bazı şartları karşılaması durumunda istediği ülkelere gidebilmektedir. Bu şartların en başında ise vize gelmektedir. Bazı ülkelere vizesiz girmek ne yazık ki mümkün olmamaktadır.

Rusya Vize İstiyor mu?

Bazı ülkeler yabancı vatandaşların ülkelerine girebilmeleri için vize şartı sunmaktadır. Rusya’da ülke ziyaretleri için vizeyi mecburi kılan ülkeler arasındadır. Rusya aynı zamanda bazı ülke vatandaşları için sınırsız bazı ülke vatandaşları için de belli bir süre ülkede kalmaları gerekçesi ile vize şartı aramamaktadır.

Rusya’da sınırsız kalmak isteyen ve vize şartı aranmayan ülkeler; Beyaz Rusya, Güney ve Osetya’dır. Rusya’da vize şartı aranmadan tüm amaçlara yönelik 90 gün kalabilen ülkeler; Abhazya, Ermenistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Ukrayna ve Özbekistan’dır. Vizesiz bir şekilde Rusya’da 60 kalabilecek ülkeler; Güney Kore ve Mauritius’dir. Vizesiz 90 gün kalabilecek ülkeler ise Arjantin Brezilya, Ekvador, Fiji, Guatema, Honduras, İsrail, Kolombiya, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Şili, Uruguay ve Venezuela’dır Turizm amaçlı Rusya’da 30 gün kalabilen ülkeler; Bosna-Hersek, Küba, Makao, Kuzey Makedonya, Moğolistan, Karadağ, Sırbistan, Tayland ve Seyşeller’dir.

Türkiye’den Rusya’ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Vize şartı aranmadan özel pasaportlar ile Rusya’da belli bir süre kalmak mümkündür. Rusya’ya gidecek olan Türk vatandaşlarından bordo pasaportuna sahip olan kişilerin vize almaları şarttır. Gri veya yeşil pasaportu olan kişiler ise Rusya’ya vizesiz gidebilirler ancak 30 gün süreyle kalabilmektedirler. Diplomatik siyah pasaport sahipleri de vizesiz 90 gün süreyle Rusya’da kalabilirler.

False