GeriSeyahat Romanya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Romanya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Romanya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Romanya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Romanya Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Romanya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Özellikle tarihi ve kültürel yapısı ile Romanya en önemli ülkeler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda dünyanın birçok farklı yerinden de yine turist çektiğini söylemek mümkün. Peki, Romanya vize istiyor mu? Türkiye'den Romanya'ya seyahat için vize almak gerekiyor mu detayları ile derledik.

Türkiye'nin yakın komşuları içerisinde yer alan Romanya, Balkan topraklarında bulunur. Bununla beraber içerisinde Türk kültürünü de önemli oranda barındıran topraklar olduğunu söylemek gerekir. Farklı amaçlar altında Romanya'ya ziyaret etmek isteyen birçok kişi ise bir dilin gerek olup olmadığını merak ediyor.

Romanya Vize İstiyor mu?

Pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Romanya’ya gitmek için vize isteniyor mu sorusunu öğrenmeye çalışıyor. Bu doğrultuda Romanya’yı ziyaret edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının umuma mahsus (Bordo) pasaport alması gerekir. Yani bu pasaporta sahip olan kişilerin Vize alması gerekir. Böylece 180 gün içerisinde 90 gün süreyle Roma'yı ziyaret etmek mümkün. Hizmet (Gri) ve hususi (Yeşil) ile beraber Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri ise vize olmadan, yeni 180 gün içinde 90 gün boyunca Romanya'da kalma hakkına sahip olur.

Türkiye'den Romanya'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Romanya'ya seyahat için vize almanın gerekip gerekmediği merak edilen konular arasında gelmektedir. Özellikle Romanya ve çevresindeki ülkeleri ziyaret etmek isteyen kişiler bunun cevabını aramaya çalışıyor. Romanya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti konusunda herhangi bir anlaşma bulunmuyor. Bu sebepten dolayı Romanya'yı ziyaret etmek isteyen T.C. kimlikli kişiler vize almaktadır. Böylece Turistik amaçlı ve iş ile beraber farklı sebeplerden dolayı Romanya'da 3 ay boyunca kalma şansı bulunuyor. Yani umuma mahsus pasaporta sahip olan kişiler 180 günlük süre içinde 90 gün boyunca Roma'yı da kalma hakkına sahiptir.

False