GeriSeyahat Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

Bir şehri gezerken seyahat severleri en çok etkileyen şeylerin başında mimarisi gelir. Renkli sokaklarıyla fotoğraf karesinden fırlamış anlar vadeden rotalarsa her zaman popülerliğini korur. İşte renkli sokaklarıyla ünlü rotalar...

Birbirine yakın kültürleri olan, sokak ve caddelerinin rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini adeta içine çeken pek çok Avrupa şehri var. Bu şehirler sadece şirin sokakları ve renkli evleriyle değil tarihi ve ihtişamlı yapılarıyla da adından söz ettiriyor.

İşte içinde gezerken kendinizi başka bir diyarda gibi hissedeceğiniz ve harika fotoğraf kareleri yakalayacağınız birbirinden güzel şehirler;

1. Prag

Bohemya'nın başkenti Prag eşsiz mimarisi, harikulade yapıdaki köprüleri ve muhteşem güzellikteki meydanlarıyla Avrupa'da görülmesi gereken en güzel şehirlerden biri. Şehrin sokaklarında yürürken her köşede başka bir tarihi yapıya rastlayacağınız bu büyülü güzellikteki şehir Eski kent meydanı, Charles köprüsü ve Astronomik saat kulesi ile öne çıkıyor.

Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

2. Budapeşte

Tuna Nehri'nin iki yakasıda bulunan Budin ve Peşte kentlerinin birleşmesiyle oluşan bu muhteşem şehir, Avrupa'nın en ilgi çekici kentlerinin başında geliyor. Orta Avrupa'nın Paris'i diye tanımlanan kent, arnavut kaldırımlı sokakları, her biri birbirinden muhteşem köprüleri ve sanat eseri niteliğindeki tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Tuna nehri üzerinde tekne turları yaparak şehri daha iyi keşfetmek mümkün.

Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

3. Floransa

Rönesans'ın doğum yeri olan Floransa, açık hava müzesi tabirinin hakkını veren kentlerden. İtalya'nın ortasında bulunan bu enfes kentte sarının her tonunda evler görmek mümkün. İtalyan heykeltraşların sokaklarında adeta sanatlarını konuşturdukları kentin her köşesinde bir tarih yatıyor. Eşsiz manzarası ile kenti tepeden gören Michelangelo meydanı ise güneşi batırmak için harika bir seçenek.

Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

4. Salzburg

Avusturyalı besteci Mozart'ın doğduğu kent olan Salzburg, tuzdan kale anlamına geliyor. Alp dağları'nın eteklerinde yer alan bu şirin kent, sanat ve tasarımın biraraya geldiği sokaklarında gezinirken sizi baştan çıkarıyor. Barok mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz kentte, kendinizi zaman zaman bir natürmort tablosu içindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

5. Dresden

Almanya'nın Çek Cumhuriyeti ile olan sınırında yer alan bu kent, kültürel ve sanatsal geçmişi ile öne çıkıyor. İhtişamlı binaları ve muhteşem mimariye sahip evleri ile müze kent unvanı alan şehir, Avrupa'nın en çok yeşil alana sahip kentlerinden biri olarak biliniyor. Elbe vadisi ve botanik bahçesi ise doğa severlerin görmesi gereken yerlerden.

Renkli sokaklarıyla ünlü rotalar

False