GeriSeyahat Rengarenk boyalı evleriyle Burano Adası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rengarenk boyalı evleriyle Burano Adası

Rengarenk boyalı evleriyle Burano Adası

Venedik'i ziyaret edenler, lagünde yer alan etkileyici Burano adasını da mutlaka seyahat programına alırlar. Şu sıralar bu renkli dünya koronavirüs nedeniyle en zorlu günlerini yaşıyor ama salgın sonrası eski günlerine mutlaka dönecektir.

Kanalların kesişme noktası olan bu adacığın ana özelliği, yerel sakinlerin renk tutkusu. Evlerinin duvarlarını, kapı ve pencerelerini rengarenk boyayan Buranolular, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmiş. Eşsiz mimarisi ile tanınan adanın adı, tarihte üzerine ilk yerleşimi yapan Buriano ailesinden alıyor.

Rengarenk boyalı evleriyle Burano Adası


Deniz taksisi kullanarak San Marco Meydanı‘ndan 40 dakikada ulaşılabilen Burano Adası cıvıl cıvıl sokakları, sakin yaşamı, deniz ürünleri ağırlıklı restoranları, küçük kanallarda gezinen tekneleriyle ile büyüleyici bir atmosfere sahip. Küçücük evlerin kaotik bir sırayla farklı renklerle boyalı olduğu Burano adasına boyama işlemi günümüzde rastgele yapılamıyor.

Rengarenk boyalı evleriyle Burano Adası


Evini yeniden boyamak isteyen her yerel sakin, belediyeye resmi bir talep yapmak zorunda. Bölgenin renk paletinden uygun olanı belirleyen yetkililer bunu ev sahibine bildiriyor ve bina o renge boyanıyor..Nüfusu yaklaşık 2700 kişi olan bu minyatür kasaba, sadece mimari özellikleriyle değil aynı zamanda kültürel gelenekleri açısından da ilgi çekici. 16. yüzyıldan beri, Burano dantel üretiminin önemli bir merkezi olarak kabul edilmekte. Birçok turist, güzel dantel işçiliğiyle süslenmiş kumaşları satın almak için adadakicyerel mağazaları dolduruyor. Burano'da Venedik Dantel Müzesi de bulunuyor.

False