GeriSeyahat Portekiz Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Portekiz Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Portekiz Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Portekiz konsolosluk randevusunu yalnızca internet üzerinden alabilirsiniz. Vize işlemleri için yalnızca konsolosluklardan değil yetkilendirilmiş firma ve vize başvuru merkezlerinden de alabilirsiniz. Bu nedenle işleminize göre ilerleyebilir ve randevu talep edebilirsiniz. Portekiz konsolosluk randevusunun nasıl alınması gerektiğini ve randevunun ücretli olup olmadığını sizler için ayrıntıları ile derledik.

Portekiz konsolosluk randevusu almak için konsolosluğun web sitesine girerek randevu oluşturabilirsiniz. Randevu için size verilen tarih ve saatte evraklarınız ile beraber konsoloslukta olmanız beklenmektedir. 

 Portekiz Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? 

 Portekiz konsolosluk randevusunu web sitesinden online olarak alabildiğiniz gibi aracı firma ile de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kendiniz randevu alırsanız bunun için bir ücret ödemezsiniz fakat aracı bir firma ile çalışırsanız firmaya danışmanlık ücreti ödemeniz gerekir.

  Randevu Almak Ücretli mi?

 Portekiz konsolosluğundan yapacağınız işlemler için randevu almanız gerekir. Konsolosluk yoğun bir iş temposuna sahip olduğundan randevusuz herhangi bir işlem kabul edilmez. Randevuyu konsolosluğun internet sitesinde alabilir ve evrakları da aynı site üzerinden öğrenebilirsiniz. Konsolosluk sitesindeki tüm ücret ve evrak bilgileri güncel olduğundan bu bilgileri dikkate alabilirsiniz. Randevu almanın ise herhangi bir ücreti bulunmaz. 

 Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

  Portekiz konsolosluğu tarafından istenen belgeleri tamamlayarak teslim edebilir ve vize başvurunuzun tamamlanmasını bekleyebilirsiniz. Portekiz davetiyesi ile vize almak daha kolaydır. Eğer C vizesi alacaksanız davetiyenin Portekiz vatandaşı ya da Portekiz oturma izni olan biri tarafından gönderilmesi önemlidir. C vizesi almak için turistik ya da aile ziyareti sebebiyle Portekiz'e gidecek olmanız gerekir. 

 Portekiz Vizesinin Ücreti Ne Kadar? 

 Portekiz vizesinin ücreti Portekiz konsolosluğu tarafından belirlenir. Vize harç bedeli ile beraber aracı kurumun ya da konsolosluğun istediği hizmet bedelinin toplamı olarak ödenir. Portekiz vizesinin toplam tutarı 80 Euro olarak belirlenmiştir. Henüz çok yaygın olmasa da vize ücretinin kredi kartı ile ödenmesi mümkündür. Portekiz vizesi eğer çıkmazsa ve reddedilirse ücret iadesi gibi bir durum söz konusu değildir.

  Schengen vizesinin başvurusunda ödenen vize ücreti verilmez. Eğer vize işlemlerini ve seyahat planlamasını bir vize başvuru merkezi ile gerçekleştirirseniz çıkan tüm sorunları da aracı firma ile beraber halledebilirsiniz. Bunun için aracı firmalar sizden danışmanlık ücreti alırlar. 

 Portekiz Vizesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

  Portekiz vizesi için gereken evraklarda C tipi ve D tipi vizelerin farklı evrakları vardır. İstenen belgeler arasında seyahat bitiminden 3 ay sonrasına kadar geçerliliği olan pasaport, gelir belgesi ve banka hesap dökümü, sağlık sigortası, rezervasyon ve konaklama bilgileri ile 2 adet biyometrik fotoğraf vardır. Bunların dışında kimlik fotokopisi ve Portekiz vize başvuru formu da olması gereken evraklardandır. Portekiz vizesi başvurusunda eğer eksik belgeniz olursa konsolosluk eksik belgelerin tamamlanmasını isteyebildiği gibi vizeyi reddetmesi de mümkündür. Bu durumda itiraz edebilir ya da yeniden başvuru yapabilirsiniz. 

False