GeriSeyahat Perili Tevennec Deniz Feneri'nde 60 gün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Perili Tevennec Deniz Feneri'nde 60 gün

Perili Tevennec Deniz Feneri'nde 60 gün

Fransa'da bulunan Tevennec Deniz Feneri'nin, tarihten bu yana perili olduğuna inanılıyor. Deniz fenerini bekleyen ve her yıl değişen 24 bekçinin feci bir şekilde öldüğü biliniyor. İşte perili olduğuna inanılan ve bekçilerin can verdiği Tevennec Deniz Feneri'nin gizemi...

141 yıldır kayalar üzerinde yer alan Tevennec Deniz Feneri, sert rüzgarlar ve kısır dalgalar tarafından her geçen dakika aşındırılıyor ve bir kısmı yok oluyor. Diğer deniz fenerlerinden farklı olarak bu deniz fenerinin farklı bir geçmişi ve ilginç bir namı var.

Perili Tevennec Deniz Fenerinde 60 gün

Fransa'da bulunan Tevennec Deniz Feneri, halk arasında 'Perili' olarak adlandırılıyor. Buna inanmaları içinse birçok kanıt mevcut. Geçmişten bugüne deniz fenerini bekleyen bekçilerin hepsi vahim bir şekilde burada can verdi. Bekçiler akıllarını kaybetti, gizemli bir şekilde bıçaklar üzerlerine fırladı. Bunun gibi birçok vaka yaşandı. Bekçiler geceleri hayaletler gördüklerini dile getirdi. Bunlardan bir tanesi olan Henri Guezennec, 1875 yılında oradan ayrılmak istediğini bildirdi ve ardından aklını yitirdi.

 

Perili Tevennec Deniz Fenerinde 60 gün

Perili olduğuna inanılan Tevennec Deniz Feneri'nde 1910 yılına kadar 24 kişi bekçilik yaptı. Tevennec Deniz Feneri 1875 ile 1910 yılları arasında her yıl bekçi değiştirdi. 1910 yılından sonra ise fener otomatiğe bağlandı ve o günden sonra kimse yanına yaklaşmaya cesaret edemedi.

Marc Pointed ise bir farkındalık yaratmak için deniz fenerinde 60 gün geçirmeyi kabul etti. Amacı ise Fransa'da unutulmaya yüz tutmuş onlarca deniz fenerini yeniden canlandırmaktı.

Perili Tevennec Deniz Fenerinde 60 gün

Kimsenin yanına yaklaşmaya cesaret edemediği Tevennec Deniz Feneri'ne ait bu fotoğraflar metrelerce uzaktan bir helikopterin üzerinden çekildi.

Perili Tevennec Deniz Fenerinde 60 gün

Marc Pointed, 60 günlük macerasına 26 Şubat 2016'da başladı. Bu 60 gün boyunca Marc Pointed, basınla sürekli bir iletişim içinde oldu.

Marc Pointed bölgeye gitmeden önce her türlü tedbir alındı. En ufak bir anormal olayda 15 dakika içinde yardıma gelecek bir helikopter hazırlandı.

Hayaletlere ve perilere inanmadığını belirten Pointed, insanlara inat olarak 7 Mayıs 2016 tarihine kadar deniz fenerinde yaşamını sürdürdü. Çıktığındaysa deniz fenerinde anormal bir şeyin olmadığını belirtti.

Perili Tevennec Deniz Fenerinde 60 gün

Bunun üzerine tarihte yaşanan paranormal olaylar insanların kafasında soru işareti oluşturdu.

Perili Tevennec Deniz Fenerinde 60 gün




False