GeriSeyahat Pabucumu yerim demeyin bir de çizmeyi deneyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pabucumu yerim demeyin bir de çizmeyi deneyin

Pabucumu yerim demeyin bir de çizmeyi deneyin

Türkiye'nin en iyileri listesinde bu hafta Ä°talyan lokantaları var. On kiÅŸiden oluÅŸan jüriye 'Çizme yemekleri' deyince akıllarına gelen ilk beÅŸ mekanı sorduk. EN Ä°YÄ° 101- SPASSO2- MEZZALUNA3- PAPERMOON4- IL PADRINO5- HÃœNAL'S NORTH SHIELD'S6- BACI7- DA MARIO8- PUCCI9- PREGO10- ARMANIBu hafta jüri bir kafeyi de en iyi on lokanta listesine soktu: Armani. Åžeflerin çoÄŸu italyan. Danışmanları Ä°talyan. Fiyatlar biraz tuzlu. En pahalısı Hyatt Regency'deki Spasso: KiÅŸi başı 80-100 milyon lira. Ä°talyan lokantalarında canlı müzik yok. Hepsinde CD'den Ä°talyanca ÅŸarkılar çalınıyor. ÇoÄŸu gece yarısı olmadan kapanıyor, yani homini gırtlak, tumba yatak. Bir tek Gümüşsuyu'daki Pucci'nin ilerleyen saatlerde hareketli müzikler çalan bir DJ'i var. Müdavimlerin hepsi baÅŸka baÅŸka ÅŸeyler seviyor, Hülya AvÅŸar ve Kaya ÇilingiroÄŸlu bu konuda da anlaÅŸamıyor, biri Pucci'ci diÄŸeri Da Mario'cu. Ä°ÅŸte jüri üyelerinin tercihlerinde adı en çok geçen 10 en iyi Ä°talyan lokantası SPASSONapoli usulü kalkanı mutlaka deneyinHaftaiçi 19:00-23:00, cuma, cumartesi 19:00-23:30 arası servis yapılıyor. Pazar günleri kapalı. Rezervasyon yapmak gerekiyor. CD'den Ä°talyanca ÅŸarkılar çalınıyor. Yılbaşı, Sevgililer Günü gibi özel günlerde fiks mönü uygulanıyor. Alakart mönü ise kiÅŸi başı 80-100 milyon lira arasında deÄŸiÅŸiyor. Napolili usta Giovanni Terraciano ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Napoli usulü kalkan balığını mutlaka denemek lazım. Mehmet YaÅŸin proscuiutto’ları çok beÄŸendiÄŸini söylüyor. Ä°stanbul, Hyatt Regency Oteli, TaÅŸkışla Caddesi No: 1, Taksim (212) 368 12 34MEZZALUNAÖğle yemeklerinde borsa ve reklam dünyası buradaÖğle 12:00-15:30 akÅŸam 18:00-22:30; cumartesi pazar kesintisiz olarak servis yapılıyor. Öğleleri rezervasyona gerek yok. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Sahibi Cihan Bingöl, Rudi Pellino ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 40 milyon lira civarında. Öğleleri borsa ve reklam dünyasından akÅŸamları sanat ve spor camiasından müdavimler görmek mümkün. ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günleri sosyete hanımlarının buluÅŸma noktası. Robespierre Pizza'yı mutlaka denemek lazım. Hülya EkÅŸigil pizzada, Mehmet YaÅŸin de ince pizzada çok baÅŸarılı olduklarını söylüyor. Ä°stanbul, Abdi Ä°pekçi Caddesi No: 38/1, NiÅŸantaşı (212) 231 31 42PAPERMOONMario Paolillo'nun elinden çıkan lezzet12:00-01:00 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekiyor. CD'den Ä°talyan müziÄŸi çalınıyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 60 milyon lira civarında. Adnan Polat, Mustafa Koç, Serdar Bilgili, Aslı Ãœstünkaya müdavimleri arasında. Süt danası pirzolayı mutlaka denenmeli. Mario Paolillo ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Mustafa OÄŸuz ahtapot carpaccio'ya bayıldığını söylüyor. Ä°stanbul, Ulus Caddesi Akmerkez, Etiler (212) 282 16 16.IL PADRINOKubat, Athena,Mirkelam müdavimler listesinde12:00-23:00 saatleri arasında servis yapılıyor. Rezervasyon kabul edilmiyor. Fiks mönü uygulaması yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 25-30 milyon lira arasında. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Masada herkesin farklı ÅŸeyler sipariÅŸ edip ayrı ayrı tadına bakılması tavsiye ediliyor. Müdavimleri arasında Kubat, Athena üyeleri, Mirkelam, Seren Serengil, HaÅŸmet BabaoÄŸlu, Bendeniz gibi isimler var. Mehmet YaÅŸin tavada pizzayı övüyor. Ä°stanbul, Ä°skele Caddesi No:8/1, Caddebostan (216) 385 94 21HÃœNAL'S NORTH SHIELD'SAhtapot carpaccio’su yerken Ortega'ya rastlayabilirsiniz19:00-23:00 arası servis yapılıyor. CD'den Ä°talyan müziÄŸi çalınıyor. Sahibi Teoman-Lale Hünal çifti, Mario Parisi ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Gruplara özel fiks mönü uygulanıyor. Alakart fiyatlar kiÅŸi başı 40-45 milyon lira arasında. Ahtapot carpacciosu mutlaka denenmeli. Rapaic, Ortega, Eren Talu, Deniz Akkaya gibi isimler müdavimleri arasında. TuÄŸrul Åžavkay ÅŸefin spesiyalitesinin kayda deÄŸer olduÄŸunu söylüyor. Ä°stanbul, Akaretler Sıraevleri Süleyman Seba Caddesi, BeÅŸiktaÅŸ (212) 259 30 30BACIBilenler, raviolibaci yenir diyorlar12:00-00:00 arasında servis yapılıyor. Haftasonları rezervasyon gerekiyor. Fiks mönü yok. Alakart fiyatlar kiÅŸi başı 30-35 milyon lira arasında. CD'den Ä°talyanca müzik çalınıyor. Ä°ÅŸletmecisi Tula Karacaladis, Murat Serelli ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Raviolibaci mutlaka denenmeli. Ä°stanbul, ZühtüpaÅŸa Mahallesi, Åžefik Bey Sokak No: 1 Kadıköy, (216) 418 88 08DA MARIOProsciutto'yu burada tatmak lazımAltı gün 12:00-23:00, pazar günü 13:00-23:00 arasında servis yapılıyor. AkÅŸamları rezervasyon gerekiyor. Ä°talyanca yemek müziÄŸi çalınıyor. Fiks mönü yok. Fiyatlar kiÅŸi başı 30-40 milyon lira arasında. Carpaccio denenmeli. Tarkan, Faruk Süren, Deniz Akkaya, Hülya AvÅŸar müdavimleri arasında. Mustafa OÄŸuz proÅŸittoyu bir de burada tatmak gerektiÄŸini söylüyor. Ä°stanbul, Dilhayat Sokak No: 7, Etiler (212) 265 51 86PUCCIGruplara özel fiks mönü uygulanıyor.Öğle 12:00-15:00, akÅŸam 18:00-02:00 arasında servis yapılıyor. Her ikisine de rezervasyon gerekiyor. DJ, CD'den yemek müziÄŸi çalıyor, ilerleyen saatlerde müzik canlanıyor. Gruplara özel fiks mönü uygulanıyor. Alakart mönü fiyatları kiÅŸi başı 30 milyon lira civarında. Sahibi Emrah Hattat, Murat Mencütekin ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Müdavimleri arasında Nail Keçili, Tuğçe Kasap, Kenan DoÄŸulu, Kaya ÇilingiroÄŸlu gibi isimler var. Deniz mahsülleri rizottosu mutlaka denenmeli. Ä°stanbul, Ä°nönü Caddesi Deniz Apartmanı No: 30 Gümüşsuyu, (212) 293 67 60PREGOEl yapımı makarnalarıyla ünlü19:00-23:00 arası servis yapılıyor. Saat 15:00'ten sonra rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Fiks mönü yok. Alakart fiyatlar kiÅŸibaşı 65-75 milyon lira arasında. CD'den modern müzik çalınıyor. Erkan Özerman. Kenan Ä°mirzalıoÄŸlu müdavimleri arasında. El yapımı makarnalar mutlaka denenmeli. Ä°stanbul, Yıldız Caddesi Conrad Oteli, BeÅŸiktaÅŸ (212) 227 30 00.ARMANITaze makarnası ile limon likörüPazar hariç her gün 10:00-24:00 arasında servis yapılıyor. Öğleleri rezervasyon gerekmiyor. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor, cumartesi akÅŸamları DJ var. Fiks mönü yok. Alakart fiyatlar kiÅŸibaşı 40-45 milyon lira arasında. Müdavimleri arasında Åžebnem Çapa, Cengiz AbazoÄŸlu gibi isimler var. Taze makarna ve limoncello (limon likörü) mutlaka denenmeli. Ä°stanbul, Maçka Caddesi No: 35, TeÅŸvikiye (212) 224 44 77GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı gazeteci TuÄŸrul ÅžavkayGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YalçınGazeteciGüngör UrasYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınYemek kültürü programı yapımcısıHülya EkÅŸigilyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMehmet YaÅŸinÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Mustafa OÄŸuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli SirmenMimar, gurme, yazarAli Esad GökselZarafetin ekranda ve sofradaki üstadı Atilla DorsayÂ
False