GeriSeyahat Ömerağzı koyu nerede, nereye bağlı? Ömerağzı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ömerağzı koyu nerede, nereye bağlı? Ömerağzı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ömerağzı koyu nerede, nereye bağlı? Ömerağzı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ömerağzı koyu, sıklıkla araştırılan koylardan biridir. Özellikle kullanım alanı olarak da önemli olan koylar arasındadır. Bu bakımdan Ömerağzı koyu nerede öğrenebilir ve buna göre kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ömerağzı koyu nerede? Nereye bağlı? Ömerağzı koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detaylarıyla derledik.

Ömerağzı koyu, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan bir koydur. Tesislerde konaklamanın yanı sıra Ömerağzı koyunda kamp yapmak da mümkündür.

 Ömerağzı Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Ömerağzı koyu Kocaeli Kandıra ilçesinin Kıncıllı köyünde bulunan bir koydur. Piknik yapılmasının yanı sıra Ömerağzı koyunda kamp yaparak konaklamak da mümkündür. Hafta sonları oldukça yoüun olan Ömerağzı koyu haftaiçi daha sakin olmaktadır. Genellikle bölge kamp yapmak ya da çadır kurmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir koydur.

 Ömerağzı Koyu Nerede?

 Ömerağzı koyu Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan bir koydur. Kandıra'nın Kıncıllı köyünde yer alan koy birçok ilden ziyaretçi almaktadır.

 Ömerağzı Koyu Ücretli mi?

 Ömerağzı koyunun gidildiği zamana ve mevsime göre 60 TL ile 90 TL arası değişiklik gösteren bir giriş ücreti bulunmaktadır. Koya giden herkesten bu ücret alınmaktadır.

 Ömerağzı Koyuna Nasıl Gidilir?

 Ömerağzı koyuna şahsi araçlar ile gelmek mümkündür. Ayrıca şehir merkezinden araç kiralayarak da Ömerağzı koyuna ulaşım sağlamak mümkündür. Ömerağzı koyu araç ile gelecek kişiler için Düzce'ye 135 km, Sakarya'ya 54 km, İstanbyl'a 159 km ve Kocaeli'ne de 58 km uzaklıktadır. Ömerağzı koyuna en yakın yer Kıncıllı köyüdür ve uzaklık da 6 km'dir.

 Ömerağzı Koyunda Neler Yapılır?

 Ömerağzı koyu bir kamp alanıdır. Yakın bölgelerden sık sık kamp için ziyaretçi alan bir koydur. Ömerağzı koyunda doğa yürüyüşü yapmak, piknik yapmak ya da denize girmek mümkündür. Aynı zamanda bisiklet turları atmak ya da hamak kurarak dinlenmek de mümkündür. Doğa ile iç içe olan Ömerağzı koyunda denize girmek de mümkündür. Çadır kampı ya da karavan kampı ile bölgede konaklamak da mümkündür. Temel ihtiyaçların giderilmesi için Ömerağzı koyunda market bulunmaktadır. Bu nedenle her türlü ihtiyacınızı bu alandan temin edebilirsiniz. Ayrıca giriş için de kişilerden 60 TL ile 90 TL arasında bir ücret alınmaktadır. Bu ücret mevsime göre değişiklik göstermektedir.

 

 Ömerağzı Koyunda Kamp Yapılır Mı?

 

 Ömerağzı koyu kamp alanı olarak geçmektedir. Bu nedenle karavanlar ile ya da çadırlar ile kamp yapmak mümkündür. Kamp için sık sık tercih edilen bir yerdir. Duş ihtiyacını koyda gidermek mümkündür fakat su yoktur. Temel ihtiyaçların alınabileceği market de Ömerağzı koyunda bulunmaktadır. Kamp yapmak isteyen kişilerden mevsimsel değişikliklere göre 60 TL ya da 90 TL arası bir ücret alınmaktadır. Akşamları bölgede çöpler toplanır ve bölge görevliler tarafından temizlenir. Ortak alanda tuvalet vardır ve aynı zamanda duş ihtiyacı için de gerekli alanlar bulunmaktadır.

 

False