GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

800 yıllık mekandatatil keyfi

Mardin’deki Artuklu Kervansarayı, Artuklulardan kalma bir konukseverlik anıtı. 800 yıllık mekan, restore edilip teknolojik yenilikler eklenerek günümüze taşınmış. Otelde standart, kral ve süit olmak üzere farklı kategoride 43 oda var. Tüm odalarda dikey jakuzi, minibar ve televizyon bulunuyor. İki teraslı otelin 200 kişilik Harzem Şah Restoranı’nda Mardin mutfağından örnekler sunuluyor. Ayrıca otel içinde kablosuz internet erişiminden de yararlanabiliyorsunuz. (482) 213 73 53.

29 Ekim’e özel fırsatlar

ETStur, üç günlük 29 Ekim tatilini değerlendirmek isteyenler için özel tur programları hazırladı. "Tatili Seven Gelsin" sloganıyla sunulan turlardan bazıları şöyle: 26 Ekim hareketli Roma gezisi üç gece sürüyor, fiyatları 579 Euro’dan başlıyor. Birçok mitolojik olaya ev sahipliği yaptığı söylenen Pamukkale ve çevresini gezip, pek çok hikaye duymak istiyorsanız iki gece konaklamalar 299 YTL’den başlayan fiyatlarla. Kapadokya’ya iki gece konaklamalı kültür turu da 259 YTL’den başlıyor. Ayrıntılı bilgi için www.etstur.com.

ESKİŞEHİR FESTİVALİ

Eskişehir’in en kapsamlı kültür, sanat etkinliklerinden biri olan 13. Uluslararası Eskişehir Festivali, bu yıl 17-25 Kasım tarihleri arasında yerli ve yabancı pek çok ünlü sanatçıyı buluşturmaya hazırlanıyor. Kentin çeşitli mekanlarına yayılan konserler, tiyatrolar, dans gösterileri, sergiler ve çocuk etkinlikleri her yaştan sanatsevere hitap ediyor. Festival, "Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı" ile "Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı" işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Açılış konserinde Bulgar Plovdiv Filarmoni Orkestrası ve Plovdiv Devlet Operası Korosu eşliğinde üç solist sahneye çıkacak: Soprano Tatyana Spiridonova, tenor Stoyan Vasilev Daskalov, genç kemancımız Hande Özyürek. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiyi www.eskfest.org web adresinden alabilirsiniz.

İsteyenlere trekking turu

Çetmi Han, Antik Assos’a 25 dakika mesafede. 16 odası bulunan mekanın bütün odaları orman ve vadi boyunca deniz manzaralı. Hepsinde merkezi ısıtma sistemi var. Odaların bazıları da şömineli. Otelin mönüsü genel olarak, sebze ve beyaz et ağırlıklı yemeklerden hazırlanıyor. Kullanılan malzemeleri yöre ürünlerinden seçiliyor. Ayrıca heyecan isteyenler için rehber eşliğinde dağda trekking gezileri düzenleniyor. (286) 752 61 69.

İsviçre ve Türk mutfağı lezzetleri

Çeşme Alaçatı’daki Lale Lodge Butik Otel, sonbaharda sakinlik isteyenlere hitap ediyor. Dört duble beş süit olmak üzere toplam dokuz odası bulunuyor. Bütün odalarında split klima ve minibar mevcut. Mutfağında hem İsviçre hem de Türk yemekleri sunuluyor. İsviçre mutfağında otelin sahibi Hakan Lale, Türk yemeklerindeyse annesi Belkıs Hanım’ın imzası bulunuyor. İsviçre mutfağındaki lezzetler arasında et ve peynir seçenekleri bulunan fondü göze çarpıyor. (232) 716 79 99.

Ankara’da brunch keyfi

Sheraton Hotel Convention Center Ankara, her pazar Brasserie One’ın bahçe manzarasında Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin sunulduğu brunchlar düzenliyor. Saat 11.30-15.00 saatleri arasında servis edilen brunch’ta her tür kahvaltılıklar, sıcak-soğuk yemekler ve tatlılara kadar ulusal ve uluslararası mutfakların lezzetleri bir arada sunuluyor. Büfe suşiyle daha da renkleniyor. 0-5 yaş arasından ücret alınmıyor. 5-12 yaş arasına yüzde 50 indirim var. www.sheratonankara.com
False