GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Atlas fotoğrafçılarıyla Ortadoğu’yu keşfedin

Atlas Keşif Kulübü, Fest Travel organizasyonuyla Ortadoğu’nun büyülü bölgesine eşsiz bir keşif seyahati sunuyor. Atlas Dergisi fotoğrafçıları, okurlarıyla birlikte dünyayı keşfedecek. Yalnız hatırlatalım, turu düzenleyenler, turun bir macera ve keşif gezisi olduğu ve lüks beklenmemesi konusunda uyarıyorlar. Turda Ortadoğu’nun Osmanlı etkisini en fazla yansıtan şehri Şam; Akdeniz dünyasının en önemli antik kalıntılarından birini barındıran çöl kraliçesi Zenobia’nın şehri Palmira; Haçlı Seferleri’nin Ortadoğu’daki en önemli izi olan Krak Des Chevaliers; antik Roma Kenti Ceraş ve 4x4’lerle Ram Vadisi’nde unutulmaz safari, vahalar, Osmanlı’nın izleri, egzotik çarşılar olacak.

3-10 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan turun rehberliğini Mustafa Kesim üstleniyor. Tur 3 Mart Cuma günü Şam’a hareketle başlayacak. 4 Mart’ta tam gün kent gezisi var. Palmira gezisi 5 Mart’ta. Ortadoğu’nun bu büyüleyici antik kentinde müze, kule mezarlara sahip nekropol, mabedler, sütunlu yollar ve tiyatro ziyaretleri yapılacak. 6 Mart’ta Krak Des Chevaliers gezisi var. Aynı gün Ürdün’e geçilecek ve tüm Roma dünyasının en iyi korunmuş antik kentlerinden Ceraş gezilecek. 7 Mart’ta panoramik Amman gezisinin ardından Ölü Deniz’de öğle yemeği, deniz keyfi ve ardından Madaba ve Nebo Dağı gezileri gerçekleşecek. 8 Mart tam gün boyunca kırmızı kayalara oyulmuş olağanüstü güzelliğiyle antik Petra’ya ayrılmış. 9 Mart’ta ise şaşılası bir çöl olan Ram Vadisi görülecek.

Fest Travel da ayrıca, "İçinizdeki kaşifi keşfedin" adı altında yeni turlar düzenlemeye başlıyor. Turlarla Umman Sultanlığı ve Yemen, büyülü Fas, Suriye-Lübnan, Kuzey İtalya, Nepal, Batı Tibet, Fransa-Provence, Barcelona-San Sebastian, Transsibirya Ekspresi, Beyoğlu, Tophane-Cihangir, Kariye Müzesi-Tekfur Sarayı’ndan Fethiye Camii’ne Bizans Osmanlı yapıları, Troya ve Çanakkale savaş alanları, Bilecik-Söğüt-Bozüyük-Kütahya’yı keşfedebilirsiniz.

Hem beden, hem ruh sağlığı için

Sapanca’daki Richmond Otel’in SPA’sı cildine ve beden sağlığına olduğu kadar, ruhsal sağlığına da özen gösterenlerin yeni adresi olmaya aday. İstanbul’a çok yakın mesafede şehrin stresinden uzaklaşabileceksiniz. Sıcak taş uygulamalarından buhar banyolarına, çok kapsamlı güzellik bakımlarından macera duşlarına kadar pek çok hizmeti içinde barındırıyor.

Yolculukta internet

Kamil Koç firması, "yolculukta internet" uygulamasına başladı. Avea’nın çözüm ortağı As Teknoloji Güvenlik ve Elektronik Sistemleri (Astech) tarafından geliştirilen Speednet IP9200 modem cihazı Avea’nın GPRS/EDGE şebekesinden aldığı sinyalleri otobüsün içine Wi-Fi sinyali olarak dağıtıyor. Böylece yolcular, Wi-Fi destekli dizüstü bilgisayarlarıyla internete bağlanabiliyorlar.

Kablosuz ağ üzerinden yolculara ücretsiz ve sınırsız internet olanağı sunan bu sistemde, cep telefonları açık tutulmadığı için taşıtların fren sistemleri de etkilenmiyor.

Palandöken’e yeni Dedeman

Dedeman Hotels & Resorts International’ın Ski Lodge oteli, Türkiye’nin önemli kış merkezlerinden Palandöken’de hizmete girdi. Erzurum Havaalanı’na 12, şehir merkezine iki kilometre uzaklıktaki Ski Lodge Dedeman Palandöken’de toplam 54 oda, 176 yatak bulunuyor. Otel misafirlerine, kış aylarının gözde sporu kayak için benzersiz bir ortam sağlıyor. 3176 metrelik Ejder Tepesi dışında, en uzun pisti 12 kilometreye ulaşan toplam 28 kilometrelik kayak alanı, yedi mekanik lift gibi...
False