GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Nemrut’tan Harran’a dört gün

Bu hafta tatile çıkmak istiyorsanız ve henüz nereye gideceğinize karar veremediyseniz Nemrut, Urfa ve Harran’ı keşfetmeye ne dersiniz? Zayende Seyahat Acentesi, dört günlük turunda Nemrut Dağı Milli Parkı, Eski Kahta, Adıyaman, Urfa, Arsemia, Cendere, Göbeklitepe, Harran’a uğruyor. Nemrut’ta gündoğumu ve günbatımını seyretme fırsatı veriyor. Yelda Baler, gezi boyunca fotoğrafçılık konusunda danışmanlık yapıyor. Tur ücreti 490 TL. (www.zayende.com)

1940’ların otolarıyla Paris’ten Deauville’e

Klasik otomobillere meraklıysanız ve bu hafta yolunuz Paris’e düşerse perşembe günü Place Vendome’a mutlaka uğrayın. Paris-Deauville Rallisi’ne katılacak araçlar bu meydanda bir gün boyunca sergilenecek. Ralliye 1940-1960 arasında üretilmiş klasik, spor ve üstü açılabilen otomobiller katılıyor. Vendome bu araçlar sayesinde bir gün boyunca dünyanın en pahalı meydanına dönüşüyor. Cuma günü Paris’ten başlayacak ralli 1 Ekim’de Normandiya’nın Deauville kentinde sona erecek. (www.clubdelauto.org)

İstanbul’un kuş evleri, serçe sarayları

İstanbul’daki pek çok tarihi eserde Osmanlı’nın hayvan sevgisinin izlerini görmek mümkün. Faruk Pekin, bu hafta pazar günü “Eski İstanbul’da Kuş Evleri, Serçe Sarayları” başlıklı bir kültür turu düzenleyecek. Geçmişte yapılan ve her biri sanat eseri olan kuş evlerini tanıtacak. Üsküdar’daki Ayazma, Yeni Valide, Selimiye camileri, Tahtakale’deki Şeyh Davut Hanı, Laleli’deki Üçüncü Mustafa ve Üçüncü Selim türbeleri, Seyyid Hasan Paşa Medresesi, Fatih’teki Feyzullah Efendi medresesi, Eyüp Sultan Camisi’ndeki örneklerini gezdirecek. Tur saat 9.30’da başlıyor. Fiyatı 100 TL. (www.festtravel.com)

Eminönü’nün gizli lezzetleri

Arttravel, damak tadına düşkün kaşifler için 20 Ekim’de Tuba Şatana’nın rehberliğinde “Eminönü’nün Gizli Lezzetleri” turu düzenliyor. Maksimum sekiz kişiyle, yürüyerek yapılacak günübirlik gezi yaklaşık 4 saat sürecek. Bölgedeki önemli lezzet durakları ziyaret edilecek. Ara sokaklardaki bilinmeyen mekanlara uğranılacak. Katılımcılara bu gezi için hazırlanan sürprizler sunulacak. Tur ücreti 125 TL. (www.arttravel.com) Yazı Çeşme’de uğurlayın
Eylülün son haftasında denizin tadını çıkartmak, yazla vedalaşmak isteyenler için Çeşme’deki Altın Yunus Resort fiyatlarında yüzde 15 indirim yaptı. Deniz manzaralı odalarında üç geceden fazla kalan konuklarına yarım pansiyon 145 TL’den başlayan fiyatlarla konaklama imkanı sunuyor. (www.didimtur.com)

Muğla’nın tohum takası

Anadolu’nun yerel tohumlarını, lezzetlerini korumak amacıyla Ege’de başlatılan tohum takası şenlikleri halkasına Muğla da katıldı. 30 Eylül’de Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde kentin ilk yerel tohum takas şenliği yapılacak. Çiftçiler ve amatörler sebze tohumlarını ücretsiz değiş tokuş yapacak. Ayrıca düzenlenen panelde Prof. Dr. Tayfun Özkaya’nın moderatörlüğünde ziraatçı Prof. Dr. Gürol Ergin, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Abdullah Aysu, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Güneşin Oya Aydemir yerel tohum çeşitlerini korumanın önemi, GDO’lu ürünler üzerine konuşacak. Şenlik alanında üretici standları açılacak, elişleri satılacak. Saat 10.00’da başlayan etkinlikler 13.00’te sona erecek.

Maffy’den üç konser

Cazın efsanevi isimlerinden Dizzy Gillespie’nin “müthiş trompetçi” diye selamladığı Muvaffak Falay, İsveç’te yaşıyor ve yaz aylarında çocukluğunu geçirdiği Kuşadası’na geliyor. Önceki yıl heykeli dikilen Kuşadası’nda yılda birkaç kez dörtlüsüyle konser veriyor. Bu yılın konserleri 28 Eylül’de Kuşadası Kültür Merkezi ve ertesi gün Dut adlı kafede. Falay, 30 Eylül’de de Bodrum’daki Marin-A’da sahneye çıkacak.

Ekimde Likya Yolu

Patika Tur, Kurban Bayramı’nda Muğla’dan Antalya’ya uzanan tarihi rotada yürüyüş ve denizi buluşturan beş günlük bir tur hazırladı. 25 Ekim’de Ulupınar’da başlayacak tur kapsamında Olympos, Adrasan, Myra, Kekova, Kaş, Kalkan, Patara, Yedi Burunlar, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz görülecek. Deniz manzaralı Likya patikalarında yürünecek, ıssız koylarda denize girilecek. Kekova’da tekne turu yapılacak. Konaklama butik otellerde yapılacak. Tur ücreti 795 TL. (www.patikatour.com)

Burgonya’nın şaraplarını tadın

“Dünyanın Renkleri Seyahatleri”, ortaçağda Fransa krallarının en güçlü rakipleri olan Bourgogne Dükleri’nin toprakları Burgonya’ya lezzet turu düzenliyor. 26 Ekim’de başlayacak 4 günlük gezi, bölgenin kültürel ve mimari mirasını tanıtmanın yanı sıra, zengin mutfağından seçenekler tatma imkanı verecek. Ayrıca Burgonya’nın mücevheri diye anılan Beaune şehrinin altında, labirenti andıran kilometrelerce yeraltı galerilerinden oluşan tarihi şarap mahzenleri ziyaret edilerek şarap tadımı yapılacak. Gurme gezginler bu seyahatte, şarap degüstasyonunun yanı sıra, Gevrey Chambertin’de bir peynir imalathanesini ziyaret ederek bölge peynirlerini de tanıma fırsatı bulacak. Tüm yemekler, degüstasyonlar ve geziler tur ücretine dahil. Fiyatı 1.695 Euro. (www.dunyaninrenkleri.com)

Çamlıhemşin’e sonbahar turu

Tamzara Tur, 20 Ekim’de Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi çevresinde bir haftalık kültür, doğa ve fotoğraf gezisi düzenledi. Gezi Kaçkarlar’ın sonbahar güzelliklerinin keşfetmeyi, doğada kültür ve sanatla buluşmayı amaçlıyor. İspir Yedigöller yöresinden başlayan tur Fırtına Vadisi’nde Çat, Elevit, Pokut, Ambarlı gibi yaylaları dolaşıyor. Fiyatı 1150 TL’den başlıyor. (www.tamzaratur.com)

Bayram fırsatı

Anı Tur, Kurban Bayramı’nda 7 gece 8 gün Benelux-Paris turu düzenliyor. 20 ve 21 Ekim hareketli turun fiyatı 649 Euro’dan başlıyor. (www.anitur.com)

Milliniz varsa uçaksız tur bulabilirsiniz

Kredi kartıyla yapılan alışverişlerden mil puan biriktirip nereye gideceğini belirleyerek bilet alanlar için Mika Tur, program hazırlıyor. Ayrıca mil puanı olan tatilciler için uçaksız paket programlar da var. Programlarda konaklama, Türkçe rehberlik hizmeti ve transferler dahil olarak hizmet veriliyor. (www.tatilbudur.com)

399 Euro’ya üç gece Beyrut

Etstur, Kurban Bayramı’nı kapsayan 25-28 Ekim tarihleri arasında 3 gece Beyrut’a tur düzenliyor. Solider, Osmanlı Saat Kulesi, tarihi Mecidiye Camii, Ömer Camii, Birleşmiş Milletler Binası, Başbakanlık, Parlamento Binası, tarihi Yunan Ortodoks ve Katolik kiliseleri gezilecek yerler arasında. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Ege-Adriyatik keşfi

Prontotour, 24 Ekim’de 8 günlük Ege-Adriyatik gezisi düzenliyor. Dubrovnik, Venedik, Bari, Katakalon ve İzmir uğranacak yerler arasında. Fiyatı 959 Euro (www.prontotour.com)

İsviçre’den İtalya’ya

Setur, 21 Ekim’de 7 gece 8 günlük İsviçre-İtalya gezisi hazırladı. Tur kapsamında Cenevre, Zürih, Lugano, Milano gezilecek yerler arasında. Fiyatı 1497 Euro. (www.setur.com)

False