GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Vikingler York’ta buluşuyor

İngiltere’nin kuzey doğusundaki York şehri, sekizinci yüzyılda yaklaşık 85 yıl Viking kralları tarafından yönetilmişti. Şehir tarihindeki bu dönemi her yıl şubatın ikinci yarısında özel bir festivalle kutluyor. Jorvik Viking Merkezi’nin düzenlediği dokuz günlük festivale her yıl dünyanın dört bir yanından Viking kültürüne merak duyan yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. Viking savaşçılarının Saksonlarla temsili savaşıyla açılan festivalde konserler, tiyatro gösterileri, panayırlar, sergiler düzenleniyor. Eski Viking yerleşimi üzerine kurulan Jorvik Merkezi’nce geçmişin dünyasına özel turlar düzenleniyor. Bu yıl festival 19 Şubat’ta başlayacak. (www.jorvik-viking-centre.co.uk)


İsviçre’nin uçan köylüleri

Bern Kantonu’nun en yüksek noktasındaki 3500 nüfuslu Abeldoben köyü her yıl 18 Şubat’ta sıradışı bir yarışa tanık oluyor. Horaschlitta-Rena kızak yarışında köyün cesur gençleri yüksek dağlardan saman yüklü kızaklarla kayıyor. Bu gelenek geçmişte ekonominin hayvancılığa dayandığı günlerden kalmış. Dağlarda kesilen, kurutulan otlar, mağaralarda saklanır, kış ortasında kızaklarla köye indirilirmiş. Şimdi Abeldoben, çevresindeki yüksek dağlar sayesinde önemli bir kayak merkezi. Geçmişte yapılan yarış da binlerce kişiyi bölgeye çeken bir gösteriye dönüşmüş.


Çeşme’de şehrin stresinden uzaklaşın

İzmir Çeşme’deki Kurabiye Otel, yıl boyunca açık. 12 odası bulunan otel, oda-kahvaltı hizmet veriyor. Kahvaltıda taze sebzeler, anneanne yapımı reçeller, taze sütten üretilen peynirler, kekik kokan zeytinler servis ediliyor. Gürültüden uzak, sakin bir tatil geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Standart odasında kahvaltı dahil iki kişi konaklamanın fiyatı 180 TL.
(www.kurabiyeotel.com)

Ucuz uçuşlar

Hindistan’ın uluslararası havayolu şirketi Jet Airways, Abu Dabi-Delhi arasındaki uçuşlarında şaşırtıcı promosyonlar uyguluyor. Bu hatta 30 Euro’ya uçuşlar bulabilirsiniz. SriLankan Airlines’la İstanbul-Colombo arası uçuşlar havaalanı vergileri dahil 344 Euro. Üstelik vizesiz gidebiliyorsunuz. American Airlines’la ise İstanbul-New York arası uçuşlar vergiler hariç 229 Euro. (Tel: 0212 251 13 15)


Venedik atmosferinde güneşli hafta sonu

Antalya’nın Kundu bölgesindeki Venezia Palace Deluxe Resort Hotel, kent merkezine ve havaalanına 15 kilometre uzaklıkta. Ultra herşey dahil sistemiyle çalışıyor. Venedik atmosferini San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı, Campanille Kulesi, Rialto Köprüsü’nün benzerleriyle Kundu’ya taşıyan otel kış sezonu fiyatlarında Odeon Tur müşterileri için yüzde 35’e varan oranda indirim yaptı. Mart ayında çift kişi 270 TL. (www.odeontours.com.tr)

Torino ve Piemonte’yi keşfedin

İtalyan Birliği’nin kurulmasının 150. yıl dönümünde İtalya’nın ilk başkenti Torino ve içinde bulunduğu Piemonte, bölgeyi tanıtmak amacıyla “İtalya’yı Yaşayın” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında, 17 Mart - 20 Kasım arasında 250 gün boyunca ülkenin geçmişini, bugününü ve geleceğini anlatan birçok etkinlik düzenlenecek. Piemonte bölgesi ve Torino şehri; tarihi güzellikleri, gölleri, Alpler ve ünlü tepeleri, kültürel ve sanatsal zenginlikleri, enfes şarapları, peynirleri, çikolataları ve daha sayılamayacak pek çok kendine has özellikleri ile turistler için cazibe merkezi oluşturuyor. Alitalia İtalyan Havayolları’nın İstanbul-Torino arasında haftada üç direkt sefer düzenlemesi ile Türk turistler İtalya’nın bu cazip bölgesini tanımaya başlarken, bu uçuş Piemonte bölgesi sakinleri için de İstanbul’a keyifli bir hafta sonu kaçamağı fırsatı sunuyor. Promosyonlu bilet fiyatı gidiş-dönüş 153 Euro. www.alitalia.com


Her cumartesi Bartın, Safranbolu

Etstur, 26 Şubat ve 5 Mart’ta İstanbul çıkışlı, tek gece konaklamalı hafta sonu Bitinya Turları düzenliyor. Saat 08.30’da Kadıköy Hasanpaşa’dan ayrılan otobüs dört saatlik yolculukla Safranbolu’ya ulaşıyor. Bektaşilerin yaşadığı Yörük Köyü geziliyor. Çevik Köprü Restoran’da kuyu kebabı tadılıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Safranbolu’nun tarihi konakları, çarşısı geziliyor. Lokum üretimi hakkında bilgi alınıyor. Gece Safranbolu’da konakladıktan sonra ertesi gün, Amasra ve Bartın’da müzeler, doğal alanlar geziliyor. Öğlen ilçenin meşhur balık restoranlarında verilen yemekten sonra yerel el sanatlarından tel kırma ve ağaç oymacılık tanıtılıyor. Tur ücreti 109 TL.


Sevgililer Günü özel indirimi

İstanbul Harbiye’de bulunan Five Boutique Hotel’in Sevgililer Günü özel kampanyası dahilinde bugün iki kişilik konaklamanın fiyatı 99 Euro. Fiyata konaklama, odada organik şarap, meyve, pasta ve aperitif ikramlar, ertesi sabah geç saate kadar sürecek organik açık büfe kahvaltı dahil. (www.fiveboutiquehotel.com)

İstanbul’un arka sokakları, bilinmeyen zenginlikleri

Geziciyak, 19 - 26 - 27 Şubat, 6 - 12 Mart’ta günübirlik İstanbul içi kültür turu kapsamında Kariye, Fener, Balat’a gezi düzenliyor. Edirne Kapısı, Sulukule, Mihrimah Sultan Camii, Tekfur Sarayı, Kariye Müzesi, Kırmızı Mektep, Moğollar Meryemi, Dimitri Kantemir’in Konağı, Demir Kilise, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Ayayorgi Kilisesi, Kadınlar Kütüphanesi, Fener Evleri, Ayvansaray, Anemas Zindanları, Kazasker İvaz Efendi Camii, Sahabe Türbeleri, Balat Mahallesi, Agora Meyhanesi gezilecek yerler arasında. Tur sabah saat 9.00’da Taksim AKM önünden başlıyor. Fiyatı nakit 75, kredi kartıyla 90 TL. (www.geziciyak.com)


Bisiklet sergisini gezin


Burdur Gölü’nün çevresinde bisiklet yolu oluşturulması ve gölün zengin biyo-çeşitliliğinin bisikletle keşfedilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Doğayı Pedalla Koru” projesi boyunca çekilen fotoğraflar, İstanbul’da Balat Kültür Evi’nde sergileniyor. Proje süresince yapılan turlarda çekilen fotoğrafların yanı sıra, sergide bu alandaki tür çeşitliliğini ve yok oluş tehlikelerini anlatan fotoğraflar da yer alıyor. Birleşmiş Milletler Küçük Destek Programı tarafından desteklenen proje, Pedal Sesi Bisiklet Topluluğu ve Burdur Su Sporları Spor Kulübü Derneği tarafından yürütüldü. (www.balatkulturevi.org)


426 Euro’ya Miami

KLM Havayolları’nın Türkçe web sitesi geçen hafta yayına girdi. Dilediğiniz uçuş noktasına yerinizi ayırtıp, koltuğunuzu ve uçaktaki mönünüzü seçebilir, havalimanı transferi, oteliniz ve şehir turlarınızı organize edebilir, uçuş kurallarını inceleyip, fazla bagaj talebinizi iletebilir, VIP bekleme salonlarına göz atabilirsiniz. Amsterdam’a 207, New York’a 403, Boston’a 422, Chicago’ya 423, Miami’ye 426, Los Angeles’a 573, Seattle’a 573 Euro’ya biletler bulabilirsiniz. Bu fırsatların son satış tarihi 22 Şubat. Seyahate en son çıkış tarihi 31 Mart 2011 (www.KLM.com.tr)

 


 

False