GeriSeyahat Mordoğan Manal koyu nerede, nereye bağlı? Mordoğan manal koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mordoğan Manal koyu nerede, nereye bağlı? Mordoğan manal koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Mordoğan Manal koyu nerede, nereye bağlı? Mordoğan manal koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ülkemizde yaz mevsiminde en çok tercih edilen bölge Ege Bölgesi olmaktadır. Ege Bölgesinde farklı illerde ve ilçelerde pek çok koy bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Manal Koyudur. Mordoğan Manal Koyu son yıllarda pek çok vatandaş tarafından tercih edilmektedir. Peki Mordoğan Manal koyu nerede? Nereye bağlı? Mordoğan Manal koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Mordoğan Manal Koyu hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.

Sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği yerlerden birisi Mordoğan Manal Koyu olmaktadır. Etrafında bulunan işletmeler ve pansiyonlar ile de konaklama imkanını sizlere sunmaktadır.

 Mordoğan Manal Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 İzmir'de yer alan Mordoğan Manal Koyu amatör balıkçılar tarafından ve dinlenmek isteyen kişiler tarafından ziyaret edilmektedir. Mordoğan Manal Koyunda 2004 yılında yangın çıkmış ve pek çok ağaç yok olmuştur. Fakat yöre halkı ağaçlandırma projesi kapsamında yanan bölgeyi eski haline getirmeyi başarmıştır.

 Mordoğan Manal Koyu genellikle sakin ve sessiz bir yerdir. Özellikle yelkeni ile birlikte denize açılanları gelip zaman geçirdiği harika yerlerden birisidir. Bu nedenle Mordoğan yolu üzerinden geçen herkesin Mordoğan Manal Koyuna mutlaka uğraması önerilmektedir.

 Mordoğan Manal Koyu Nerede?

 Mordoğan Manal Koyu adından da anlaşılacağı gibi Mordoğan beldesinde yer almaktadır. İzmir ilinin Karaburun ilçesinde bulunan bulunan Mordoğan beldesi girişinde Mordoğan Manal Koyu bulunmaktadır. Balıklıova ile Mordoğan arasında kalan Mordoğan Manal Koyu merkeze 6 kilometre, Balıklıova'ya ise 147 kilometre mesafede yer almaktadır.

 Mordoğan Manal Koyu Ücretli mi?

 Mordoğan Manal Koyu giriş ücreti bulunmamaktadır. Vatandaşlar Mordoğan Manal Koyuna gelerek ücretsiz bir şekilde giriş yapmaktadır. İçerisinde iki işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerde yeme içme hizmeti ile birlikte şemsiye şezlong hizmeti de bulunmaktadır. Belirli bir ücret karşılığında bu hizmetlerden faydalanmak mümkündür. Fakat vatandaşlar kendi şemsiyelerini alarak da ücretsiz bir şekilde Mordoğan Manal Koyuna giriş yapabilmektedir.

 Mordoğan Manal Koyuna Nasıl Gidilir?

 Mordoğan Manal Koyuna ulaşım Mordoğan merkezden sağlanmaktadır. Merkezden taksiler ile kısa bir sürede giriş yapılabilmektedir. Özel araçları ile gelen kişiler İzmir Çeşme otobanından Karaburun girişine girerek Mordoğan tabelalarını takip etmeleri gerekmektedir. Mordoğan girişinden hemen sonra Manal Koyu tabelası vatandaşların karşısına çıkacaktır.

 Mordoğan Manal Koyunda Neler Yapılır?

 Mordoğan Manal Koyu küçük bir koy olmasına rağmen temiz ve rüzgarsızdır. Denizin içine uzanan mavi ve yeşilin güzel tonlarının görülebileceği Üzümcü Yarımadası koya güzellik katmaktadır. Mordoğan Manal Koyunda gidilmesi gereken yerlerden birisi de üzümcü Yarımadasının arkasında bulunan Beyaz Kayalıklardır. Burada deniz akvaryum gibidir. Beyaz Kayalıklar özel yatların, balıkçı ve tur teknelerinin de uğrak noktasıdır.

 Mordoğan Manal Koyunda Kamp Yapılır Mı?

 Karaburun ilçesinde bulunan Mordoğan kampçıların en çok uğradığı yerlerden birisidir. Mordoğan'da kamp yapılabilecek pek çok yer bulmak mümkündür. Bunlardan birisi de Mordoğan Manal Koyu olmaktadır.

 

False