GeriSeyahat Mısır Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Mısır'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mısır Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Mısır'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Mısır Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Mısır'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Ülkemizde en çok merak edilen konulardan birisi vize başvurularıdır. Günümüzde pek çok kişi yurtdışına gitmekte ve gereken tüm evrakları araştırmaktadır. Bu ülkelerden birisi de Mısır ülkesidir. Bu nedenle Mısır ülkesine gitmek için vize başvurularının nasıl yapılacağı da merak konusudur. Peki Mısır vize istiyor mu? Türkiye'den Mısır'a seyahat için vize almak gerekiyor mu? Mısır vizesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Türkiye'den Mısır'a seyahat edecek olan vatandaşlar vize ve pasaport işlemlerini araştırmaktadır. Mısır'a gitmek için bazı kişilerden vize istenirken bazı kişilerden istenmemektedir.

Mısır Vize İstiyor mu?

Yıl içerisinde ülkemizde yurtdışına pek çok vatandaş seyahat etmektedir. Bu nedenle vatandaşlar vize ve pasaport başvurusu yapmaktadır. Fakat bazı ülkeler Türkiye'den yapılacak seyahatlerde vize şartı aramamaktadır. Bu nedenle Mısır ülkesinin vize isteyip istemediği sıklıkla araştırılmaktadır. Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Bunun sebebi ise Mısır bazı vatandaşlardan vize isterken bazılarından istememektedir. Bu durum kişinin pasaport çeşidine göre değişmektedir.

Mısır'a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus Bordo pasaport sahiplerinin vize alması gerekmektedir. Bu nedenle Mısıra seyahat edecek kişilerin Bordo pasaportu var ise vize almaları şarttır. Bunun dışında Hizmet (Gri) pasaportu, Hususi (Yeşil) pasaportu ve Diplomatik (Siyah) pasaportu olan kişiler vizeden muaf olmaktadır.

Türkiye'den Mısıra Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Ülkemizden Mısır ülkesine ziyaret edecek olan kişilerin pasaport türü çok önemlidir. Çünkü Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaportu olan kişiler vizeden muaf iken Bordo pasaportu olan kişilerin vize şartı bulunmaktadır. Mısır vizesi alacak olan kişiler başvuru işlemleri için İstanbul Mısır Konsolosluğu, Ankara Mısır Büyükelçiliği ve yetkili vize merkezlerine başvurmaları gerekir. Gerekli evrakların hazırlanmasının ve vize ücretinin ödenmesinin ardından vize başvurusu yapılabilir.

False