GeriSeyahat Meksika Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Meksika'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Meksika Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Meksika'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Meksika Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Meksika'ya Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Resmi ismi Meksika Birleşik Devletleri olarak bilinen ülke, 16 Eylül 1810 yılında İspanya'dan bağımsızlığını kazandı. Meksika Kuzey Amerika'nın güneyinde bulunan Federal Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkedir. Ülkenin başkenti Meksiko ve burada konuşulan dil ise, İspanyolcadır. Meksika vize istiyor mu sizler için derledik.

Meksika'da kullanılan para birimi, Meksiko Pesosu olarak bilinir.

Meksika Vize İstiyor mu?

Meksika'ya gitmek isteyen kişiler Hususi (Yeşil), Bordo (Umumi), Hizmet (Gri) pasaporta sahip olan Türk vatandaşları vizeye tabidir. Fakat; Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının ise Meksika'ya vizesiz bir şekilde seyahat etme hakları vardır. Meksika

Türkiye'den Meksika'ya Seyahat için Vize Almak Gerekiyor mu?

Meksika Devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulanır. Aynı zamanda yolcuların seyahat, öncesinde vize almaları gerekir. Kapıda vize uygulaması da bulunmaz. Hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport sahibi olan vatandaşlarımız da vizeye tabidir. Diplomatik pasaportlar ise, Meksika seyahati için vizeden muaftır. Diplomatik pasaport sahibi olan Meksika vatandaşları, yaklaşık olarak 90 güne kadar ikamet süre ile turistik ya da ülkemizden transit geçişlerinde ve resmi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır. Diğer umuma mahsus ve resmi pasaport sahibi olan Meksika vatandaşları da vizeye tabidirler.

Meksika Devletinin e-vize imkanından faydalanma hakkı olan Ukrayna, Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının e-vize aldıkları tarihten itibaren yaklaşık olarak 30 gün içinde bu ülkeye giriş yapmaları gerekir. Umuma mahsus olan (bordo) pasaport sahibi olan yolcuların vize ile ilgili dokümanlarını ve otel rezervasyonunu da yanında yazılı çıktı olarak bulundurmaları gerekir. Bu belgelerin yazılı bir çıktı dışında telefon ya da herhangi bir dijital ortamda gösterimi ise kesinlikle kabul edilmez. Meksika’ya gitmek isteyen kişilerin vize işlemlerini zamanında eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekir.

False