GeriSeyahat Malta Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Malta Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malta Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malta oturma izni için gerekli şartları taşıyorsanız büyükelçilik, başvuru merkezleri ya da konsolosluklardan randevu alabilirsiniz. Eğitim, çalışma, aile birleşimi ya da yatırım amacıyla Malta'dan oturma izni almanız mümkündür. Oturma izni için mülakata çağrılmak da mümkündür. Malta oturma izni hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Malta oturma izni uzun ve detaylı inceleme gerektiren bir izindir. Bu süre bazı kişiler için 30 gün olabildiği gibi bazı kişiler için de 3 ay sürebilir. 

 Malta Oturma İzni Nasıl Alınır? 

 Malta'dan oturma izni almak için vatandaşı olan biriyle evlenmeniz, aile birleşimi gerçekleştirmeniz, çalışacak olmanız ya da eğitim almanız gerekir. Öncelikle oturma izni almanız için hangi sebeple alacağınızı belirlemeniz ve buna göre evrakları toparlayarak başvurunuzu tamamlamanız gerekir. Eğer eğitim amacıyla oturma izni alacaksanız normal vize gibi başvuru yapabilirsiniz. Ekstra olarak başvuru esnasında kabul belgenizi ve konaklama bilgilerinizi de yetkililer ile paylaşmanız gerekir. Eğer aile birleşimi gerçekleştirecekseniz mutlaka davetiyenizin olması gerekir. 

 Davet eden kişinin konaklama bilgileri ve gelir bilgileri de evraklarınızın arasında olmalıdır. Malta vatandaşı biriyle ya da Malta oturma izni olan biriyle evlenirseniz de evlilik cüzdanınızı evrakların içine ekleyerek başvuru yapabilirsiniz. Malta oturma izni detaylı bir şekilde incelemeden sonra 30 gün içinde sonuçlandırılır. Eğer oturma izninin reddedilirse evraklarınızın yeniden incelenmesini talep edebilirsiniz. Bu durumda harç ücretini tekrar ödeyerek inceleme talebinde bulunabilirsiniz. 

 Şartları Nelerdir? 

 Malta oturma izni almanız için vatandaşı olan biri ile evlilik yapmanız, ülkede yatırım yapacak olmanız, eğitim alacak olmanız ya da çalışacak olmanız gerekir. İlk olarak Malta oturma izni 4 yıllık olarak verilir. 4 yıl sonunda göçmenlik bürolarına giderek sürenin uzatılmasını talep edebilirsiniz. Eğer 4 senedir ülkede yasal konakladığınızı evraklar ile belgelerseniz ve göçmenlik bürosuna verirseniz oturma sürenizi uzatabilir ya da kalıcı oturma iznine dönüştürebilirsiniz. 

 Eğer eğitim görüyorsanız ve eğitimden sonra da Malta'da kalmaya devam etmek isterseniz bunu da kalıcı oturma izni olarak alabilirsiniz. Bu durumda ailenizden birilerine de davet ederek aile birleşimi vizesi ile yanınıza almanız mümkündür. 

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

 Malta oturma izni için büyükelçiliklere, konsolosluk ya da göçmenlik bürolarından randevu alabilirsiniz. Gerekli evrakları konsolosluk internet adresi üzerinden öğrenebilirsiniz. Evraklarınızın tam olması başvuru için oldukça önemlidir. Oturma izni detaylı inceleme gerektiren bir süreç olduğu için bunun sonuçlanması 2 ay kadar sürebilir. 

 Eğitim, çalışma, aile birleşimi ya da yatırım amaçlı oturum izni için ayrı ayrı evraklar istenir. Eğer konsolosluk yetkilileri mülakat ya da dil testi yapmak isterse size randevu vererek konsolosluğa çağırabilirler. Bu durumda mutlaka randevu günü ve saatinde konsoloslukta olmalısınız. Aksi takdirde oturma iznininiz reddedilebilir ya da sürede gecikmeler meydana gelebilir. 

False