GeriSeyahat Malta Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Malta Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Malta Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Malta Konsolosluk randevusu, şahsen Malta Konsolosluğuna yapılarak alınmaktadır. Malta Schengen ülkesidir ve bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Malta Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır. Başvuru tarihinde geçerli bir Schengen vizesi bulunanların ayrıca başvuruda bulunmaları gerekmemektedir. Malta Konsolosluk randevusu nasıl ve nereden alınır? Randevu almak ücretli mi? İşte tüm detaylar.

Malta konsolosluk başvurusu, Malta Konsolosluğuna yapılmaktadır. Başvuru öncesi telefonla iletişim kurularak randevu alınması gerekmektedir. Ayrıca yetkilendirilmiş olan Vize merkezleri aracılığı ile de konsolosluk randevusu alınabilmektedir. Malta seyahati için gereken oturum izni anlamı taşıyan vize işlemleri Konsolosluk tarafından yapılabileceği gibi yetkili vize merkezleri tarafından da yapılabilmektedir. Malta Konsolosluğu vize başvurusu yapmak isteyenlerin, banka hesapları, aile bağları ve dönüş garantisi olarak kabul edilen mal varlığı bulunmalıdır. 

 Malta Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Malta konsolosluk randevusu, yetkili Vize merkezleri aracılığıyla ya da şahsen Malta Konsolosluğundan telefonla iletişim kurarak alınmaktadır. Turistik seyahat ve iş seyahatleri ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Diplomatik görevliler ve hizmet pasaportu sahipleri, Malta seyahatlerinin 180 gününün 90 günü aşmadan ikamet etmeleri durumunda Malta vizesinden muaf tutulmaktadır. Malta, Güney Avrupa’da bulunan adlar ülkelerinden biridir.

  Tam adı Malta Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Sicilya’nın güneyinde ve Orta Akdeniz’de olup üç adadan oluşmaktadır. Başkenti Valletta en güzel kısımları Mdina, Sliema, Victoria, Cospicua, Mgarr ve Rabat olarak tanınmaktadır. Yüzölçümü 316 km² olan Malta Cumhuriyeti ulaşımı hava yoluyla yapılmaktadır. Gereken evrakın güncel ve eksiksiz olması önemlidir. Vize başvurusu yapacak olanların dikkat etmesi gerekenlerden biri de pasaport süresidir. 

 Vize başvuru merkezleri, Konsolosluk tarafından yetkilendirilmektedir. Malta vize ücretleri de başvuru şekline göre değişmektedir. Turistik gezi, iş seyahati ve diplomatik görevliler ayrı ayrı değerlendirilmektedir. Başvurular Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya, Edirne ve Bodrum’da vize merkezlerine yapılmaktadır.

  Randevu Almak Ücretli mi? 

 Malta Konsolosluk randevusu alabilmek için öncelikle çağrı merkezinden randevu alınması gerekmektedir. Vize işleminin tamamlanabilmesi için pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması zorunludur. Pasaport süresinin ise dönüş tarihinden sonra 3 ayı aşkın süre bulunması zorunludur. 

 Malta Konsolosluğu randevusu Malta seyahati için gerekli izin anlamı taşımaktadır. Bunun için gerekenlerin başında geri dönüş garantisi olarak malvarlığı ve aile bağlarının ibrazı gelmektedir. Malta seyahat sigortası geniş kapsamlıdır. Schengen ülkelerini de kapsaması gerekmektedir. Ve Seyahat sigortasının dönüş tarihinden sonra 15 gün devam etmesi zorunludur.

  Malta Konsolosluk randevusu için gerekli evraklar;

 Pasaport,

 Fotoğraf(Biyometrik)

 Güncel kimlik,

 En az 3 aylık banka hesap bilgisi, 

 ve Malta Konsolosluğu inisiyatifine bağlı işlemler olarak devam etmektedir. Malta Cumhuriyeti bir Schengen ülkesidir. Seyahat koşulları da Konsolosluğa bağlıdır. Hizmet pasaportu sahiplerine özel ayrıcalıklar sağlanmaktadır. Yapılacak Malta Konsolosluk randevusu başvuruları şahsen Konsolosluğa yapılabileceği gibi yetkili vize merkezlerine de yapılabilmektedir. Yetkili vize merkezleri işlem ücreti almaktadır. 

False