GeriSeyahat Makedonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Makedonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Makedonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? Ne Kadar Sürede Çıkar? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Makedonya ziyareti yaparak aile birleşimi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar ilk olarak konsolosluk üzerinden randevu işlemlerini tamamlamaktadır. Makedonya aile birleşimi için hazırlanması gereken evraklar sırası ile belirtilmektedir. Bu evraklar üzerinden Makedonya konsolosluğuna başvuran vatandaşlar randevu alarak işlemlerini aldıkları randevu gününde tamamlamaktadır. Bu süreci sırasıyla takip eden kişiler randevu işlemlerinin ardından aile birleşimi için evrakların çıkarılmasını beklemektedir. Makedonya aile birleşim vizesi hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Makedonya kültürü ve tarihi yapısı ile pek çok kişinin gitmek istediği ülkeler arasına girmektedir. Bu ülke içerisinde aile birleşimi işlemleri ve vize işlemleri yapılmaktadır. Vize işlemleri için öncelikle Makedonya konsolosluğundan randevu talebi oluşturulmaktadır. Alınan randevu gününe bağlı olarak kişiler evraklarını hazır hale getirmektedir. Vize alma işlemleri online site üzerinden de yapılabilmektedir. Tüm işlemler sırasıyla web adresi üzerinde hazırlanarak vatandaşlar için hızlı erişim imkanı oluşturmaktadır. 

 Makedonya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır? 

 Makedonya aile birleşimi vizesi için kişiler farklı yolları takip ederek randevu işlemlerini tamamlamaktadır. Makedonya konsolosluğu üzerinden fiziki olarak randevu almak mümkündür. Tüm randevu işlemleri hızlı bir şekilde konsolosluk aracılıyla ilerlemektedir. Bunun yanı sıra vatandaşlar için geliştirilmiş online vize randevu işlemleri de web sitesi üzerinden gerçekleşmektedir. Online vize işlemleri kişilere hem hız hem de avantaj kazandırmaktadır. Pek çok vatandaş Makedonya aile birleşimi vizesi almak için web siteyi tercih etmektedir. 

 Aile birleşimi vizesi vatandaşların ülke içerisinde ikamet etmelerini ve vatandaşlık kazanmalarını sağlayan en önemli vize çeşitlerinden biridir. Oldukça fazla kişi bu vize sayesinde Makedonya'da yaşamaya ve aile kurmaya başlamaktadır. Çalışma şartlarını da göz önünde bulunduran kişiler ülke içerisinde yaşamak ya da ülkeyi ziyaret etmek için konsolosluk aracılıyla vize çıkarmaktadır. Vizelerin tamamı yapılan belge incelemesi sonunda 1 ay süre ile çıkmaktadır. Vize sonucu anında kişilere belirtilmektedir. 

 Vize Ne Kadar Sürede Çıkar?

  Aile birleşimi vizesi çıkarmak isteyen kişiler en az 15 gün önce randevu talebi oluşturmaktadır. Oluşturulan randevu talebine uygun olarak kişilerin evrakları incelemeye alınarak vize başvurusu değerlendirilmektedir. Vize süresi konsolosluk yoğunluğuna ve evrakların tam olup olmamasına göre değişiklik göstermektedir. Tüm evrakları tam olan ve harç bedelini yatıran vatandaşlar aile birleşimi vizesi için sıra beklemektedir. Yapılan incelemeler sonucunda vize yaklaşık 1 ay içerisinde çıkmaktadır. Vize ve belgelerin ülkeden gelmesi de yaklaşık 1 ay sürmektedir. 

 Gerekli Evraklar Nelerdir? 

 Makedonya aile birleşimi vizesi çıkarmak isteyen kişiler gerekli evrakları tamamlamayarak konsolosluğa iletmektedir. Konsolosluk süreci yoğunluğa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Oldukça fazla kişi kimlik ve pasaport bilgileri başta olmak üzere adli sicil kayıtlarına kadar tüm belgeleri hazırlamaktadır. 

 Hazırlanan bu evraklar üzerinden konsolosluk için randevu talebi oluşturulmaktadır. Randevu işlemleri hem web adresinden online şekilde hem de fiziki olarak konsolosluk aracılıyla yapılmaktadır. 

False