GeriSeyahat Macaristan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Macaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Macaristan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Macaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Macaristan Vize İstiyor Mu? Türkiye'den Macaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor Mu

Macaristan, ülkemizden vize isteyip istemediği merak edilerek sık sık araştırılan ülkelerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından gidilmek istenen bir ülke olmasından dolayı sık sık vize isteyip istemediği araştırılan ülkeler arasındadır. Bu bakımdan Macaristan vize istiyor mu istemiyor mu öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Macaristan vize istiyor mu? Türkiye'den Macaristan'a seyahat için vize almak gerekiyor mu detayları ile derledik.

Macaristan, umuma mahsus pasaportu olan vatandaşlarımızdan vize istemektedir. Resmi pasaportu olan kişilerden ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile vize istemez. Süreyi aşan resmi pasaport sahiplerinden de vize istenir.

Macaristan Vize İstiyor mu?

Macaristan'a ülkemizden sık sık seyahat edilmesinden dolayı vize ister mi istemez mi merak edilen ve sık sık internetten araştırılan konulardan biridir. Macaristan resmi pasaportu olan ve 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için vize talep etmez. Belirtilen süreyi aşan seyahatlerde resmi pasaport sahiplerinden de vize talep edilir.

Macaristan'a gidecek umuma mahsus pasaport sahiplerinden ise süre olmaksızın vize talep edilmektedir. Bu kişilerin Macaristan Konsolosluğuna gerekli belgeler ile beraber giderek Macaristan vizesi almaları gerekir. Aynı zamanda ülkemizden Macaristan'a gidecek olan kişilerin pasaportlarının da en az 6 ay geçerlilik süresi olması istenir.

Türkiye'den Macaristan'a Seyahat İçin Vize Almak Gerekiyor mu?

Türkiye'den Macaristan'a seyahat için vize almak gerekip gerekmediği merak edilmektedir. Umuma mahsus pasaport sahiplerinden vize istenmektedir. Resmi pasaport sahiplerinden ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile vize istenmez. 90 günü aşan resmi pasaport sahiplerinin de mutlaka vize almaları ve bu şekilde seyahat etmeleri gerekir. Macaristan vizesi almak isteyen kişilerin Macaristan Konsolosluğuna vize başvurusu yapmaları gerekir.

False