GeriSeyahat Macaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Macaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Macaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

 Macaristan öğrenci vizesi, randevu alarak yapılabilmektedir. Macaristan öğrenci vizesi(oturum izni) alabilmek için randevu alarak bizzat gidilebileceği gibi vize başvuru merkezi aracılığıyla da yapılabilmektedir. 10 Kasım 2017 tarihinde Macaristan Konsolosluğu ve (As Visa Solutions)Vize Başvuru Merkezi işbirliği yapmış bulunmaktadır. Macaristan öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? İşte tüm detaylar.

Macaristan öğrenci vizesi, randevu alarak bizzat başvuru yapılarak alınmaktadır. Macaristan Konsolosluğu hiçbir şekilde randevusuz işlem yapmamaktadır. Macaristan öğrenci vizesi başvuruları randevu alarak bizzat yapılabileceği gibi Vize Başvuru merkezi aracılığı ile de yapılabilmektedir. Eğitim amacıyla yapılan başvurular 15 iş günü içinde çıkabilmektedir. 

 Macaristan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Macaristan öğrenci vizesi başvurunuzu randevu alarak yapabilirsiniz. Ayrıca Vize Başvuru Merkezi As Visa Solutions adresine de yapılabilmektedir. Cinnah caddesi 98-1 Çankaya Ankara adresine kolaylıkla başvuru yapabilirsiniz. Vize Başvuru Merkezine güncel ve eksiksiz evrakla gidilmesi önemlidir. Macaristan Konsolosluğu 01.01.2019 tarihinde başvuru şartlarını güncellemiş bulunmaktadır. Macaristan seyahatiniz 90 günü aşmıyorsa C türü vize koşulları aranacaktır. 

 Macaristan öğrenci vize başvurusu randevu alarak yapılabilmektedir. Macaristan Konsolosluğu tarafından randevusuz başvuru kabul edilmemektedir. Başvuru yaparken yanınızda bulunması gereken evrakın tamam, güncel olmasına özen gösterilmelidir. Macaristan Konsolosluğu merkezleri Türkiye’ de Ankara ve İstanbul’da bulunmaktadır. Başvurunuzu yaparak sahip olacağınız Schengen vizesi size Macaristan’dan AB üye ülkelerine de seyahat izni vermektedir.

  Vize Kaç Günde Çıkar?

  Macaristan öğrenci vizesi almak isteyenler, Macaristan Konsolosluğu, Vize Başvuru Merkezi ya da her hangi bir Dış temsilciliğe yapılabilmektedir. 90 günden fazla süre oturum isteği bulunanlardan D tipi aile birleşimi amaçlı vize başvurusu yapılmalıdır. Macaristan Schengen vizesi alarak AB üyesi ülkelere seyahat hakkı kazanabilirsiniz.

  Macaristan çalışma ve eğitim vizesi için Macaristan'a gitmeden önce başvurulması gerekmektedir. Aksi halde kısa süreli vize(oturum izni) sizi zor durumda bırakabilir. Macaristan öğrenci vizesi ve diğer seçenek türleri için de 90 günü aşacak süreler için Macaristan Başkonsolosluğuna, Vize Başvuru Merkezine ya da yetkilendirilmiş kuruluşlara vize başvurusu yapabilirsiniz.

  Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Macaristan öğrenci vize başvurusu, Macaristan Başkonsolosluğu, dış temsilcilikler ve vize başvuru merkezlerine yapabilmektedir. Ziyaret amaçlı vize başvurusu sadece 30 gün oturum izni vermektedir. Macaristan öğrenci vize başvurusu, karakol, vize başvuru merkezi ve Macaristan Konsolosluğuna yapılabilmektedir. Sahip olabileceğiniz vizeyle AB üyesi ülkelere seyahat edebilirsiniz. OIF olarak bilinen Göçmenlik -Vatandaşlık işlemleri Kurumu Macaristan’ da bulunduğunuz ikamet adresinize göre hak tanımaktadır. 

 Macaristan öğrenci vizesi ERASMUS olarak bilinmektedir, oturma izni alabilmek için gerekenler; 

 İlgili başvuru nedenini kanıtlayan belge,

 2 Biyometrik fotoğraf,

 Sağlık ve seyahat sigortası,

 Yükseköğrenim kurumu tarafından verilen kare kodlu öğrenim belgesi,

 Macar Üniversitesi tarafından verilen kabul yazısı,

 Başvuru yapan kişinin Erasmus programına katıldığını bildiren belge,

 Macaristan’ da konaklama bilgisi istenmektedir. 

False