GeriSeyahat Lüksemburg Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Lüksemburg Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Lüksemburg Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Lüksemburg vizesi almanız için pasaportunuz olması gerekmektedir. Tüm gereken evrakları öğrenmeniz ve en yakınınızdaki konsolosluk ya da büyükelçiliğe başvuru yapabilirsiniz. Pasaport, vesikalık fotoğraf, sağlık sigortası, rezervasyon bilgileri ve vize başvuru formu başvuruya başlamak için yeterli olur. Lüksemburg vizesinin kaç günde çıkacağını ve nasıl süreçler gerektirdiğini de sizler için merak edilen ayrıntıları derledik.

 Lüksemburg vizesinin başvuru sürecinde bir aksaklık olmazsa 10 iş günü içinde çıkar ve tarafınıza iletilir. Eğer sürede bir uzama ve evraklarda sorun olursa 30 güne kadar uzaması mümkündür. 

 Lüksemburg Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Lüksemburg vizesi için öncelikle online randevu almanız gerekir. Randevuyu seyahatinizden en az 1 ay öncesine almış olmanız işlemlerin daha sağlıklı ilerlemesi için önem taşır. Evraklarınızın tam olması ve ek süreye ihtiyaç duyulmaması halinde Lüksemburg Schengen vizesi 10 iş gününde çıkabilir. Aksi durumda yetkililer tarafından ek süre istenebilir ya da bazı evrakların tekrar getirilmesi talep edilebilir. 

 Ek süre duruma göre değişebildiğinden seyahatte bir sorun olmaması adına başvurunuzu erkenden yapmanız daha iyi olur. Herhangi bir aksilik durumunda konsolosluk yetkililerini bu durumdan sorumlu tutmak mümkün değildir. Bu nedenle mağdur olmamak için seyahat tarihinden 20 gün ya da 1 ay öncesinde başvuruya başlamanız önerilir. 

 En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 En hızlı Lüksemburg vizesi için mutlaka başvuru sırasında sebebiyle beraber erken vize istendiğinin belirtilmesi gerekir. Her sebep için erken vize çıkması mümkün olmadığı için mutlaka geçerli bir sebebinizin olması gerekir. Bu sebebin konsolosluk yetkilileri tarafından da geçerli sayılması ile tarafınıza en hızlı ve erken 3 gün içinde vize çıkabilir. Erken vize başvurusu farklı olduğundan işlemleri bu doğrultuda gerçekleştirmeniz gerekir. Bunun için acente ya da yetkilendirilmiş firmalardan destek alabilir ve sürecin daha sağlıklı ilerlemesini sağlayabilirsiniz. 

 Lüksemburg Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

Lüksemburg vize başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurularak imzalanmış olması gerekir. 

Pasaportun 10 yıldan eski olmaması da Lüksemburg seyahatinden sonra da en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekir. Ayrıca Lüksemburg vizesinin işlenmesi için de en az 2 sayfanın boş bulunması gerekir. 

Seyahat sağlık sigortası 

Mali evraklar kapsamında masrafların nasıl karşılanacağını ve Türkiye'ye geri döneceklerini gösteren belgenin verilmesi gerekmektedir.

 Arka fonu beyaz olan ve yeni çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf 

 Lüksemburg Vizesi Ücretleri Ne Kadar? 

 Lüksemburg'a gitmek için Schengen vizesi çıkarmak gerekir. Vize için gereken harç bedeli de 60 Euro olarak belirlenmiştir. Fakat bazı kişiler için indirim uygulanmakta ya da vize ücretleri alınmamaktadır. Örneğin vize başvurularında 6 ve 12 yaş arasındaki çocuklarda indirim uygulanarak 35 Euro vize ücreti alınır. Rusya Federasyonu, Bosna - Hersek, Gürcistan, Ukrayna, Sırbistan ve Arnavutluk vatandaşlarından da vize ücreti 35 Euro olarak alınmaktadır. 

False