GeriSeyahat Lüksemburg Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Lüksemburg Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Lüksemburg Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Lüksemburg konsolosluğundan randevu alabilir ve tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular ortalama olarak 10 iş gününde sonuçlanır. Vizenizi başvuru yaptığınız merkezden kontrol etmeniz ve çıktığında almanız mümkündür. Lüksemburg konsolosluğu ve randevu işlemleri ile tüm merak edilen ayrıntıları derledik.

Lüksemburg vizeniz başvuru tarihinden sonra en fazla 15 günde sonuçlanır ve tarafınıza bilgilendirmesi yapılır. Eğer bir aksilik olursa süre 30 güne kadar uzayabilir. 

 Lüksemburg Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? 

 Lüksemburg ülkesine ticari, turistik, aile ya da arkadaş ziyareti için gitmek mümkündür. Lüksemburg Schengen ülkelerinden biridir ve seyahat etmek isteyen kişilerin de vize çıkarması gerekir. Ülkemizden Lüksemburg'a gitmek isteyen kişilerin kısa vadeli seyahatler için vize başvurusu yapması gerekir. Lüksemburg konsolosluğu umuma mahsus pasaport sahiplerinden vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru kabul etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerini 90 günden daha kısa seyahatler için vizeden muaf tutar. 

 Randevu Almak Ücretli mi? 

 Vize ya da diğer işlemler için konsolosluk randevusu almak ücretli değildir. Vize başvuru merkezlerinden aracı bir firma ile ya da direkt kendiniz randevu oluşturabilirsiniz. Randevusuz işlem kabul edilmediği için işlemlerde herhangi bir sorun olmaması için randevu alabilir ve randevu tarihinizde konsoloslukta hazır bekleyebilirsiniz.

  Lüksemburg Vizesi Almak Gerekli midir? 

 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bordo pasaportları varsa vize için başvuruda bulunmalıdır. Umuma mahsus pasaport dışında hususi, diplomatik ya da hizmet pasaportlarından birine sahipseniz 90 günü aşmayan seyahatler için vizeden muafsınız demektir. Türkiye'de yaşayan İngiltere, ABD, Kanada ya da Japonya vatandaşları da Lüksemburg'a vize almadan seyahat gerçekleştirebilirler. 

 Lüksemburg Konsolosluk Randevusu

  Türk vatandaşları ya da Türkiye'de yasal olarak ikamet etme hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşlar Lüksemburg seyahatleri için vize çıkarmalıdır. Vize başvuru merkezlerine direkt kendiniz başvurabildiğiniz gibi aracı bir firma ile de anlaşarak işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kendiniz online bir şekilde randevu alırsanız bu durumda herhangi bir ücret ödemezsiniz. Yalnızca yapacağınız işlem için gerekli olan ücreti öder ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bir aracı firma ile anlaşır ve randevu alırsanız bu durumda firmaya danışmanlık hizmet bedelini ödemeniz gerekir 

 Lüksemburg Vizesi İçin Önemli Detaylar Nelerdir? 

 Müracaat sırasında kullanılacak olan pasaportun son 10 yılda alınmış olması gerekir. Ayrıca son 2 sayfasının boş olması ve seyahat dönüşünden sonraki 3 ayda da geçerliliğinin devam etmesi gerekmektedir. Aksi durumda vize başvurusunda bulunmadan önce pasaportunuzu da yeniden çıkarmanız gerekir. Vize müracaatı yapmanız için resmi tatilleri ve hafta sonlarını hesaplayarak başvuru yapmanız gerekir.

  Reşit olmayan kişilerin vize başvurularını anne ya da babalarının yasal vasi ile beraber yapmaları gerekmektedir. Direkt olarak Lüksemburg Büyükelçiliklerinden yapılacak olan başvuruların ise mutlaka randevulu olarak yapılması gerekir. Eğer herhangi bir durum olursa büyükelçilik tarafından ek görüşmeler çağrılmanız da mümkündür. 

False