GeriSeyahat Letonya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Letonya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Letonya Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Letonya oturma izni almak için Letonya'da bulunan bir bankaya en az 300 bin Euro yatırım yapılmaktadır. Sonrasında Letonya oturum iznine başvuru yapılabilir. Letonya'dan oturum izni almak için Riga ya da farklı bir şehirden gayrimenkul satın alınmaktadır. Letonya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.

  Letonya'da oturum izni almak için belli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Letonya'da ülkeye ilk girişin arından altı ay içinde 90 günü aşan bir sürede kalınacak ise oturma izni gerekir. Eğitim, iş, evlilik ya da farklı nedenlerle oturma iznine ihtiyaç duyulur. Oturma izni almak için başvuruyu doğru bir şekilde tamamlamak gerekmektedir.

  Letonya Oturma İzni Nasıl Alınır?

  Letonya'da ikamet etmek isteyen yabancı vatandaşların oturma izni alması için belli şartlar bulunmaktadır. Oturum izni alacak kişi Letonya bankalarından birine en az 300 bin Euro yatırım yaparak oturma izni alabilir. Ayrıca Letonya'da süreli oturma izni almak isteyen kişiler Riga ya da Letonya'daki farklı bir şehirden gayrimenkul satın alabilirler.

  Eğitim ve çalışmak amacıyla oturma izni alacak kişilerin gereken evrakları hazırlayarak oturma iznine başvuru yapmaları gerekmektedir. 

 Şartları Nelerdir? 

Oturma izni almak isteyen kişinin son bir yıl içerisinde çalışma izni olmadan herhangi bir iş yerinde çalışmamış olması gerekmektedir. 

Kişi Letonya vatandaşlığı almış olmamalıdır. 

Adayın herhangi bir anlaşmalı evlilik yapmamış olması gerekmektedir.

 Oturma izni alacak olan kişi geçimini sağlayacak kadar maddi yeterliliğe sahip olmalıdır.

 Adayın, ülke içerisinde ciddi bir suçtan kaydı ya da mahkeme kararı bulunmaması gerekir.

 Oturma izni alacak kişilerin başvuru belgelerini de eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir.

 Oturma izni alacak kişilerin doğru adımları izlemesi gerekmektedir.

 Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

  Letonya'ya oturma izni başvurusu yapmak için eğitim nedeniyle giden adayların Göçmen ve Vatandaşlık İşleri'ne başvurmaları gerekmektedir. Özellikle 90 gün çok giriş ve çıkış yapılan ulusal vize başvurusu da yapılmalıdır. 

 Letonya'da oturma izni kimlik kartı şeklinde düzenlenir. Bu yüzden kişinin biyometrik bilgilerinin teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenim amacıyla alınacak oturma izninde adaylar, Letonya oturma izni başvuru formunu eksiksiz doldurmalılar. Göçmen ve Vatandaşlık İşleri tarafından onaylanmış bir resmi davetiye alınmalıdır. İstenen ölçülerde fotoğraf ve sabıka kaydı hazır bulundurulmalıdır.

  Letonya'da kalınacak yere dair belge ve maddi durumu kanıtlayan bir belge hazırlanmalıdır. Adaylardan devlet harcı ödendiğini kanıtlayan bir belge de istenir. Öğrenim amaçlı oturma izni için ayrıca Letonya'da bulunan eğitim kurumu ile imzalanan anlaşmanın da bulunması gerekmektedir. Tüm bu evraklar hazırlandıktan sonra gereken başvuru yapılır.

  Letonya'dan Ev Alarak Oturma İzni Nasıl Alınır?

  Letonya'da oturma izni almak için yatırım da yapılabilir. Letonya'da en az 300 bin Euro banka hesabına yatırılarak oturma izni alınabilir. Ayrıca toplam bedeli en az 250 bin Euro olan bir ev alınarak da Letonya'da oturma izni sahibi olunabilir.

 

False