GeriSeyahat Letonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Letonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Letonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Letonya konsolosluğuna randevulu ya da randevusuz giderek vize başvurusu yapabilirsiniz. Schengen bölgesinde olan Letonya'ya seyahat etmek isteyen kişilerin Schengen vizesi almaları gerekir. Seyahat etmeden en az 30 gün öncesinde vize başvurusunda bulunarak vize konusunda herhangi bir sorun çıkmasını engelleyebilirsiniz. Letonya konsolosluk randevusu ve ücretleri hakkında ayrıntıları derledik.

Letonya konsolosluk randevusunu vize başvuru merkezlerinden alabilirsiniz. Vize başvuru merkezi birçok yerde olduğundan kolaylıkla başvuru yapabilir ve Schengen vizenizi alabilirsiniz. 

 Letonya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır?

  Letonya için seyahat planlayan kişilerin vize başvurusu için kapsama uygun olarak düzenlenen başvurularını yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerinde yapmaları gerekir. Schengen vizesi olarak verilen Letonya vizesi için son 5 yıl içinde parmak izi kaydının tam bir şekilde yapılmış olması istenir.

  Letonya vizesi başvurusunun sonuçlanması ortalama olarak 10 iş günü içinde olur. Dönemsel olarak bu sürede farklılıklar olabildiği için gerekli tarihten en az 30 gün önce başvuru yapılması tavsiye edilir.

  Randevu Almak Ücretli Mi? 

 Letonya'dan turistik vize almak isterseniz 35 € ile 60 € arası ücret ödemeniz gerekir. Letonya konsolosluğuna vize başvurusu için başvurabilirsiniz. Randevu almadan da giderseniz vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu TC vatandaşı olan kişiler için geçerlidir. 

 Turistik vize başvurusunda bulunacak kişilerin dönüş tarihinden sonra 3 ay geçerliliği olan bir pasaportu olması gerekir. Aynı zamanda bu pasaportun 10 seneden eski de olmaması gerekir. Başvuru için gerekli olan belgeler ile beraber Letonya konsolosluğuna randevulu ya da randevusuz ulaşım sağlayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeler:

 Letonya konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan Schengen vize başvuru formunun doldurulmuş hali 

Pasaport 

2 adet biyometrik fotoğraf

 Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ile beraber nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru yapan kişinin maddi durumunu gösteren belge

 Vize talep dilekçesi 

Kişinin bağlı olduğu kuruma ait olan belge 

Kişilerin çalıştığını gösteren belge 

Seyahat amacını gösteren belge 

Sağlık belgesi 

Eğer başvuru yapacak kişi emekli ise emekliliğini gösteren belge, emekli maaş cüzdanı ve emeklilik kartının fotokopisi gerekir. Eğer öğrenci ise güncel öğrenci belgesi, çiftçi ise ziraat sicil kaydı ile gerekli belgelerin de olması istenir. 

 Letonya Vizesinden Kimler Muaftır? 

 Bordo pasaport hamili olan TC vatandaşları Letonya'ya gitmek için Letonya vizesi almalıdır. Yeşil, Gri, Siyah ya da Kırmızı pasaport hamili olan vatandaşlar ise Letonya vizesinden muaftır. Letonya konsolosluğunca diplomatik pasaport, hususi ve hizmet pasaportu olan vatandaşlara sunulan muafiyet seyahatlerde 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydı ile geçerli olur.

  Letonya Cumhuriyeti de Schengen bölgesinde olduğundan alınması gereken vize Schengen vizesidir. Schengen vizesi alan kişiler seyahat edeceği Schengen ülkesinde en fazla 90 gün kalma hakkına sahiptir. Schengen vizesini ilk kez alan kişiler için istisnai durumların dışında kısa süreli vize verilir.

False