GeriSeyahat Kütahya Festivali, 44'üncü kez kapılarını açtı  
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kütahya Festivali, 44'üncü kez kapılarını açtı   

Kütahya Festivali, 44'üncü kez kapılarını açtı  

‘İşimiz, gücümüz, sevdamız Kütahya’ sloganı ile düzenlenen festivalde birbirinden farklı etkinlikler yer alırken, Gripin, Yusuf Güney, İmera, Kurtalan Ekspres ve Cihan Yıldız, Elif Kaya ve Tan Taşçı da Kütahyalı hayranlarıyla buluşuyor.

Gripin 15 bin kişiye konser verdi

Festival’in start demesinin ardından ilk konseri Gripin grubu verdi. Konserden önce Çini sanatına 44 senesini veren Mehmet Gürsoy’un atölyesine giden grup üyeleri ustayla birlikte Çini boyaması yaptı. Kütahya’nın giriş kapısı için yapılan çiniyi ustanın eşliğinde boyayan grup üyeleri, “Kütahya’da çinisinde artık bizimde bir boyamız var” dediler. Gece ise 15bin kişiye konser verdiler.

Kütahya Festivali, 44üncü kez kapılarını açtı


Türkiye Kütahya’ya sahip çıksın

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kütahya hakkında bilinmeyen birçok detayı anlatan Saraçoğlu, " Belediyecilik inşaat, asfalt, kaldırım ve kazıdan ibaret değil. Artık belediyecilik kültür sanata önem vermektir. Şehir nüfuzla büyümüyor, şehir ne kadar geçmişine sahip çıkabiliyorsa o kadar büyüyor. Çini, boyama sanatı yanı sıra Kütahya Urfa'dan sonra türküsü en zengin ilimiz" açıklamalarını yaptı. Sözlerine devam eden Saraçoğlu, "Kütahya'nın 7 bin yıllık bir mazisi var. Germiyanoğulların dan kalma 400 konağı restore ederek turizme açtık. Birçok sokağı yeniden restore ederek bir tek taşını bile değiştirmeden yeniledik. Bu anlamda birçok ödül aldık" dedi. Türkiye'de UNESCO'ya başvurarak ilk seferde girebilen tek iliz. Dünya sıralamasında yaratıcı şehirler alanında 37 ilinden biriyiz. Türkiye sanata sahip çıkarsa daha başarılı oluruz" dedi.

Kütahya Festivali, 44üncü kez kapılarını açtı

Kütahya Festivali, 44üncü kez kapılarını açtı


Osmanlı’nın modasının kalbi Kütahya’da attı

7 bin yıllık bir geçmişi olan Kütahya’nın, Osmanlı döneminde de moda şehir olduğunu anlatan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Kütahya Osmanlı'nın Paris'iydi. Osmanlı sarayını Kütahya giydirdi. Saraydaki hanımların takılarını, el işlemelerini ve kıyafetlerini Kütahya temin etti. Bundan sonra Osmanlı modasının kalbi Kütahya'da atacak" dedi. Birinci Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali 5 Ağustos tarihlerine kadar sürecek.

False