GeriSeyahat Kumlubük Koyu nerede, nereye bağlı? Kumlubük koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kumlubük Koyu nerede, nereye bağlı? Kumlubük koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kumlubük Koyu nerede, nereye bağlı? Kumlubük koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kumlubük koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle sıkça tercih edilmesinden dolayı önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Kumlubük koyunun nerede olduğunu öğrenebilir ve burada neler yapıldığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kumlubük koyu nerede? Nereye bağlı? Kumlubük koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detaylarıyla derledik.

Kumlubük koyu Muğla Marmaris'te bulunan bir koydur. Kumlubük koyu Turunç Marmaris'te de ortalama 20 km uzaklıktadır.

 Kumlubük Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kumlubük koyu Muğla Marmaris'in Turunç beldesinde bulunan bir koydur. Turunç'tan ortalama 5 - 6 kilometre giderek Kumlubük koyuna ulaşmak mümkündür. Kumlubük koyunda plaj vardır ve burada denize girmek mümkündür. Denizi temiz ve ormanı da güzel kokan bu koy yeni keşfedilmeye başlanan bir koydur. Yaz mevsiminde Marmaris'in kalabalığından sıkılan kişiler sık sık Kumlubük koyunu ziyaret etmektedir. Aynı zamanda buraya çadırlar ile gelerek günü geçirdikten sonra kamp yaparak Kumlubük koyunda konaklamak da mümkündür.

 Kumlubük Koyu Nerede?

 Kumlubük koyu Muğla sınırları içinde yer alan bir koydur. Henüz yeni keşfedilmeye başlanan bir koy olmasından dolayı da sık sık araştırılmaktadır. Kumlubük koyu Muğla Marmaris ilçesinin Turunç beldesi sınırları içinde yer alır.

 Kumlubük Koyu Ücretli Mi?

 Kumlubük koyunun ve plajının ücretli olup olmadığı da gitmek isteyen kişilerin merak ederek internetten araştırdığı bir konudur. Kumlubük koyuna giriş ücreti yoktur. Ayrıca burada bulunan plaj da halk plajı olduğundan plaj için de herhangi bir ücret ödemesi yapılmaz.

 Kumlubük Koyuna Nasıl Gidilir?

 Kumlubük koyuna tekne turu ile ya da özel araçlar ile gitmek mümkündür. Turunç, İçmeler ya da Marmaris'ten tekne turları ile Kumlubük koyuna gitmek mümkündür. Özel araçlar ile giden kişilerin de öncelikle turunç mahallesine ulaşmaları gerekir. Ayrıca Marmaris ve Muğla'dan Kumlubük koyuna dolmuşlar da kalkmaktadır.

 Kumlubük Koyunda Neler Yapılır?

 Kumlubük koyuna giden kişiler burada neler yapabileceklerini merak etmektedir. Kumlubük koyuna giden kişiler halk plajında denize girmeleri ve buradaki kafe ve restoranlarda da yemek yiyerek içecek içmeleri mümkündür. Aynı zamanda Kumlubük koyunda kamp yapmak da mümkündür. Sakim ve temiz bir havası olmasından dolayı Marmaris'in yoğunluğundan kaçarak Kumlubük koyuna sığınmak mümkündür. Özellikle yaz ayları en yoğun olan dönemlerdir. Yeni keşfedilen bir yer olmasından dolayı her sene biraz daha kalabalık bir yaz mevsimi geçiren koy birçok kişi tarafından sevilmektedir.

 Kumlubük Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Kumlubük koyu aynı zamanda kamp alanı olarak bilinmektedir. Bundan dolayı da birçok kişi Kumlubük koyuna kamp yapmak için gelmektedir. Çadırlarını yanlarına alarak denize giren ve yemeklerini yiyen kişiler akşam olduğunda çadırlarını kurarak kamp yapmaktadır. Kumlubük koyundaki plaj halk plajı olduğundan plajı kullanan kişilerden herhangi bir ücret alınmaz. Ayrıca kamp için de kişilerden ücret talep edilmez.

False