GeriSeyahat Kışa şifalı sularda hazırlanalım...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Türkiye’nin dört bir yanında kaynayan mineralli yeraltı suları birçok hastalığa iyi geliyor... Sağlık turizmine katkısı büyük olan bu kaplıcaların kimileri fizik tedavi merkezleriyle beraber çalışıyor, kişiye özel kürler sunuyor. Sadece kaplıcalarının şifası için yola düşülecek şehirler var... Jürimize en iyi kaplıcaları, termal otelleri sorduk.

Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Mevsime göre açık-kapalı havuz

NG Hotels, Afyon

Klasik kaplıca hizmetinin ve termal kürlerinin yanı sıra çok çeşitli güzellik kürleri sunuyor. Termal havuzun üstü mevsime göre açılıp kapanabiliyor. Aileler için özel termal banyolar var. Ayrıca fin saunası, biosauna ve aromaterapi, buhar odası gibi hizmetleri olan tesisi öneren Ebru Erke “Her daim 1 numaram” diyor.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Otantik merkezde termal deneyimi
Tasigo Termal Otel, Eskişehir

Odunpazarı’nda, 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu SPA’sında otantik hamam keyfinin yanı sıra termal havuz, termal jakuzi, açık-kapalı havuzlar, sauna, buhar odaları, şok havuzu, masaj terapileri, cilt ve vücut bakımı servisi var. Saffet Emre Tonguç’un önerisi.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

İstanbul’a yakın
Limak Thermal Boutique Hotel, Yalova

Termal otelin ilk misafiri Mustafa Kemal Atatürk. Oda numaraları 1881’le başlayıp 1938’e kadar devam ediyor. Melih Uslu “Beş yıldızlı hizmet sunan mekân, özellikle yeşillikler içindeki doğası, bol oksijeni ve temiz havasıyla bütünsel bir arınma imkânı sağlıyor” diyor.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Yeşilliklerin içinde
Obam Termal Resort Otel &SPA, Balıkesir

Otel, kızılçam ormanları ve yeşillikler içinde. Türk hamamı, termal jakuzi ve buhar banyolarıyla tam teşekküllü bir SPA merkezi. Burcu Gürtürk Kadak “Sonbaharda dinginliğin keyfini sürmek isteyenler, aradığı huzuru bulabilir” diyor.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Fizik tedavi merkezi de var
Kaya İzmir Thermal & Convention, İzmir

Balçova’daki tesis, bölgenin en iyilerinden. Kışın gece yarısı sıcak termal havuzun tadını çıkarabilirsiniz. Sauna, şok duşları, kar çeşmesi, vücut bakım üniteleri ve termal jakuziler var. Termal Fizik Tedavi Merkezi, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ile çalışıyor. Saffet Emre Tonguç öneriyor.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Özel aile banyoları
İkbal Thermal Hotel & SPA, Afyon

Tesiste kadın ve erkekler için ayrı termal havuzlar, ayrıca özel rezervasyonlu aile banyoları var. Otelin Minera SPA merkezinde bakım uygulamaları, bitki banyoları ve masaj servisi veriliyor. Açık alışveriş merkezinin yanı sıra doğada vakit geçirmek isteyenler için yürüyüş parkurları da mevcut...
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Travertenlerin yanı başında
Doğa Thermal Otel, Denizli

Stresten mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen şifalı sularıyla ünlü Karahayıt Mahallesi’ndeki tesis; psikoterapi, sağlık ve SPA merkezi olarak hizmet veriyor. Engellilere özel odaları var. Tuz odası ve bitkisel buhar banyosuyla çamurun birleşiminden oluşan ‘rasul banyo’ da oteli ayrıcalıklı kılan bölümler.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Çocuklar da eğlenecek
Akrones Thermal SPA Convention Sport Hotel, Afyon

Tesisin SPA merkezi Aqua Munda SPA ve Sağlık Merkezi’nde kadınlara ve erkeklere özel ayrı bölümler, ortak kullanım alanları var. Otelin çocuklar için kulüp alanı ve bowling salonu da ebeveynlerin kendine zaman ayırmasını kolaylaştırıyor.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Başkentin ortasında
Çam Termal Resort & SPA, Ankara

Ormanın içindeki Çam Termal Resort, Kızılcahamam’ın tek lisanslı termal tesisi. Türk hamamı, sauna, tuz odası, buhar odası ve masaj seçenekleri var. Kişiye özel termal kürler de uygulanan 5 yıldızlı tesiste havuzlar kadın ve erkek için ayrı.
Kışa şifalı sularda hazırlanalım...

Şifası bakanlıktan onaylı...…
Prestige Thermal Hotel, Ankara

Ayaş sadece banyo değil ‘içme’ olarak da kullanılabilen zengin mineralli şifalı sularıyla biliniyor. Erdoğan Gümüş “Otel, Sağlık Bakanlığı onaylı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak da hizmet veriyor” diyor.

False