GeriSeyahat Kısa haberler ve fırsatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa haberler ve fırsatlar

Kısa haberler ve fırsatlar

Seyahat editörlerimiz sizlerin için kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları ve haberlerini derledi...

Hayal kurduran kitap

National Geographic dergisinin seyahat uzmanları ve fotoğrafçıları, tüm gezginlerin arzu nesnesi haline gelecek bir kitap hazırlamışlar. ‘Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler’ isimli kitapta, yeni ve sürükleyici seyahat deneyimleri arayanlar için görsel bir tur sunuluyor. Dağların zirvesinden muhteşem adalara, yağmur ormanlarından antik anıtlara kadar gezegenin bilinen ve bilinmeyen, doğal veya insan yapımı 225 yerine ait bilgi ve fotoğraflar bulabiliyorsunuz. Kitabın kapağında ‘rehber niteliğinde’ olduğu yazılı ancak boyutları nedeniyle pek öyle yanınızda taşıyabileceğiniz türden bir eser değil. Daha ziyade kahve sehpasının üzerinden size göz kırpıp hayaller kurdurabilir. 319 sayfalık kitabın fiyatı 148 TL. (www.nationalgeographic.com.tr)

Kısa haberler ve fırsatlar



Mavinin her tonunu hediye edin

Kendiniz, aileniz ve sevdikleriniz için en güzel yılbaşı hediyesi avantajlı bir cruise tatili olabilir. Celestyal Cruises’un 2019 erken rezervasyon kampanyası başladı. Uluslararası standarttaki konforlu gemileri Celestyal Olympia ve Celestyal Crystal’de 359 Euro’dan başlayan fiyatlarla üç, dört ve yedi gecelik vizesiz ve her şey dahil Yunan adaları turlarıyla misafirlerini ağırlayacak. Detaylı bilgi için celestyalcruises.com.tr

Kısa haberler ve fırsatlar



İndus Vadisi’ne yolculuk

Fest Travel 2019’da Pakistan’a iki ayrı tur düzenliyor. 22 Şubat-8 Mart ve 8-22 Kasım tarihleri arasındaki geziler için rezervasyonlar başladı. Takşaşila Antik Kenti, Lahor Kalesi ve Şalimar Bahçeleri görülecek yerler arasında. Detaylı bilgi için festtravel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kısa haberler ve fırsatlar



Milas’tan ‘yüzyılın keşfi’ için güzel haber

Arkeoloji alanında ‘yüzyılın keşfi’ olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olan Kral Hekatomnos’a ait anıt mezarın bulunduğu alan, arkeopark olarak düzenlendi. Tarihi Milas evleri ise rengârenk bir yaşayan müzeye dönüştürüldü. Uzunyuva’da yer alan anıt mezar çok önemli. Çünkü araştırmalar, Hekatamnos’un saydığı Dünyanın 7 Harikası’ndan biri olan Mausoleum’un öncüsü olduğunu gösterdi. 2 bin 400 yıllık mezar odası ve duvar resimlerinin de bulunduğu Uzunyuva Anıt Mezarı Arkeopark Alanı’ndaki çalışmalar 8 yıl sürdü.

Kısa haberler ve fırsatlar


False