GeriSeyahat Killik koyu nerede, nereye bağlı? Killik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Killik koyu nerede, nereye bağlı? Killik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Killik koyu nerede, nereye bağlı? Killik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ülkemizde bulunan Killik Koyu pek çok kişi tarafından bilinen değerli yerlerimizden birisidir. Killik Koyu yıl içerisinde pek çok tatilciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple koyun özellikleri ve ulaşımı hakkında bilgiler de sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, Killik koyu nerede? Nereye bağlı? Killik koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Sizlere Killik koyu hakkında bilgileri detaylıca derledik.

Türkiye'nin Ege Bölgesinde pek çok farklı özelliklere sahip koy ve plaj bulunmaktadır. Bu koylardan birisi de Killik Koyu olmaktadır. Özellikle yaz aylarından en sık rağbet gören koylar arasında bulunan Killik Koyu İzmir'e yolu düşenlerin mutlaka uğraması gerektiği yerlerden birisidir.

 Killik Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Killik Koyu eşsiz bir denize sahip tatil yerlerinden birisidir. Bademlide bulunan Killik Koyu Bademli merkeze oldukça yakın konumdadır. Ülkemizde el değmemiş yerler arasında bulunan Killik Koyu içerisinde şezlong ve şemsiye kiralanabilecek işletmeler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra market, kafe gibi alışveriş yerleri de bulunmaktadır.

 Killik Koyu huzuru sebebiyle genellikle dinlenmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra günübirlikçi tatilciler tarafından da tercih edilmektedir. Killik Koyu bulunduğu bölgede en büyük koy olarak da bilinmektedir.

 Killik Koyu Nerede?

 Killik Koyu Enenin incisi olan İzmir iline bağlı Dikili ilçesinde yer almaktadır. Killik Koyu Dikili ilçesine bağlı olan Bademli Köyünde konumlanmıştır. Onu ziyarete gelen kişiler tarafından Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılmıştır. Ege Denizi kıyılarındaki koylar arasında en sık tercih edilen koy olmaktadır.

 Killik Koyu Ücretli mi?

 Killik Koyu bir halk plajı olup ücretsiz giriş yapılan yerlerden birisidir. Fakat burada şezlong ve şemsiye kiralamak isteyen kişiler belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Şezlong fiyatı ise kişi başı 20 TL olmaktadır.

 Killik Koyuna Nasıl Gidilir?

 Killik Koyuna kişiler kendi araçları ile veya toplu taşımalar ile ulaşabilmektedir. Toplu taşıma ile ulaşmak isteyen kişiler ilk olarak Dikili ilçe merkezine gelmeleri gerekmektedir. Burada otogardan Bademli Köyü servisleri kalkmaktadır. Bu servisler ile Killik Koyuna ulaşım sağlanmaktadır.

 Bununla birlikte şahsi araçlar ile de Killik Koyuna ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir'den Bursa, Balıkesir veya Soma yollarını takip ederek Dikili tabelalarından dönüş yaparak Killik Koyuna ulaşım sağlamak mümkündür.

 Killik Koyunda Neler Yapılır?

 Killik Koyu kilden oluşan kayaçlar ile kaplı bir koya sahiptir. Beyaz kum ve turkuaz rengi denizi ile hoş bir görüntüye sahiptir. Sığ bir denize sahip olan Killik Koyu çocuklu aileler için oldukça uygundur. İçerisinde pek çok işletme bulunmaktadır. Ayrıca kil ile kaplanarak vücuda bakım yapmak da mümkündür.

 Killik Koyunda yapılması gereken şeylerden birisi de güneşin batışını izlemektedir. Killik Koyunda güneşin batışını izleyerek müthiş bir görüntüye şahit olmak mümkündür.

 Killik Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Killik Koyunda ücretsiz kamp alanı bulunmaktadır. Hem çadır hem de karavan kurulumu için oldukça uygun bir yerdir. Fakat kamp alanında pek olanak bulunmamaktadır. Burada tuvalet olanaklardan faydalanmak için işletmelere belli bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

 

False