GeriSeyahat Kille Koyu nerede, nereye bağlı? Kille koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kille Koyu nerede, nereye bağlı? Kille koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Kille Koyu nerede, nereye bağlı? Kille koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Dinlenmek için doğayla baş başa kalmak isteyenler kamp yapmayı tercih etmektedir. Ancak bazı kamp alanları imkanlar bakımından oldukça kısıtlı olmakta bu durum da ziyaretçileri zor durumda bırakmaktadır. Kara yolu ile ulaşımın mümkün olduğu ve merkeze yakın yerler kamp için tercih edilmektedir. Kille koyu da bu bağlamda ele alınması gereken koylardan biri olarak belirtilmektedir. Peki, Kille koyu nerede? Nereye bağlı? Kille koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Kille koyu Dalaman ilçesine ait olan sakin bir koy olarak ifade edilmektedir. Kara yoluyla bu koya ulaşmak mümkün olmaktadır.

 Kille Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Kille koyu Muğla ilinin Dalaman ilçe sınırlarında kalan bir koy olarak belirtilmektedir. Bu koy oldukça uzun bir plaja sahip olmaktadır. Geniş olan Kille koyunu çevreleyen dağlar çam ağaçları ile kaplı olmaktadır. Koya yakın bir yerde tarihi bir kilise kalıntısı bulunmaktadır. Koyda tatlı su kaynağının bulunması buranın tercih edilebilirliğini de arttırmaktadır. Koy da yemek yemek için restoranlar bulunmaktadır. Bunun dışında günü birlik gelerek burada vakit geçiren çok sayıda kişi bulunmaktadır. Plajı çakıllarla kaplı olan bu koya gelirken özellikle çocuklu ailelerin dikkat etmeleri gerekmektedir.

 Kille Koyu Nerede?

 Kille koyu Muğla ilinin Dalaman ilçesinde yer alan koylardan biri olmaktadır. Muğla iline ait birçok koy bulunmaktadır. Bu koyda Boynuzbükü ve Taşkaya arasında kalan bir koy olarak belirtilmektedir. Kapladığı alan bakımından oldukça büyük olan bu koyun büyük bir kısmında denize girmek mümkün olmaktadır.

 Kille Koyu Ücretli mi?

 Kille koyuna girerken herhangi bir ücret alınmaktadır. Ancak koyda yer alan çeşitli hizmetler ücrete tabi olmaktadır. Kamp yapmak için tercih edilen koylardan biri olarak ifade edilmektedir.

 Kille Koyuna Nasıl Gidilir?

 Kille koyuna gitmek için Muğla'ya gelerek Dalaman ilçesine ulaşılması gerekmektedir. Eğer Dalaman ilçesinde bulunuluyorsa Göcek- Dalaman yolunun 13. km'den sonra sola dönülmesi gerekmektedir. Topraklı olan bu yol ziyaretçileri yaklaşık 7 km sonra koya ulaştırmaktadır.

 Kille Koyunda Neler Yapılır?

 Kille koyunda yapılacak pek çok etkinlik bulunmaktadır. Bunlardan biri de bu koyda sörf yapmak olmaktadır. Denize girilebilecek pek çok yeri bulunan bu koy çam ağaçları ile kaplı olmaktadır. Çam ağaçlarının gölgesinde koy boyu patika yollarda yürüyüş yapmak mümkün olmaktadır. Suyu berrak olan olan Kille koyunda çeşitli malzemeler satan seyyar satıcılar da bulunmaktadır. Bu koyda restoran hizmeti veren bir işletme bulunmaktadır. Özellikle dalgalı sularda sörf yapmak için bu koy tercih edilmektedir. Günübirlik gelenlerin piknik yaptıkları ve hoş vakitler geçirdikleri bir koy olmaktadır.

 Kille Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Kille koyu geniş plajı ve ormanlık alanları ile kamp yapmak için uygun olan bir alan olmaktadır. Bu koy içinde yer alan bir işletmesinin bulunması ile de kampçılar tarafından tercih edilmektedir.

False